Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Milloin vanha pukutehdas katoaa katukuvasta?

Aulangontien alkupäähän on tekeillä kaavamuutos, joka mahdollistaa parin kerrostalon rakentamisen ja ruokakaupan laajennuksen. Vanha Valtion pukutehtaan kiinteistö puretaan rakentamisen tieltä. Viereisellä tontilla oleva vanha viljamakasiini säilyy, mutta kaavamuutos mahdollistaa sen kunnostamisen toimistotiloiksi.

Aulangontie 1 jakaantuu kahteen tonttiin. Suurimmat muutokset koskevat sijoitusyhtiö Quorum oy:n omistamaa osuutta, jolla pukutehtaan kiinteistö sijaitsee. Makasiinirakennuksen omistaa hämeenlinnalainen Kattomestarit oy. Milloin pukutehtaan purkutyö aloitetaan, Quorumin kiinteistöpääomarahaston johtaja Joona Suomela?

– Lopullisia sopimuksia ei ole, emmekä ole päättäneet päivää, jona tontilla alkaa rytistä. Katsotaan, jos ensi vuonna päästään eteenpäin, mutta voi olla, että myöhemminkin. Erästeatteri on ilmoittanut muuttavansa Aulangontien tiloista tammikuun loppuun mennessä. Millaisia vuokrasopimuksia muilla toimijoilla on?

– Vuokrasopimuksia on eri mittaisia. Kun puolitoista vuotta sitten ostimme tontin, kerroimme vuokralaisille, että ainakin pari vuotta siellä saa rauhassa olla. Tiedotamme vuokralaisille hyvissä ajoin, kun tiedämme jatkosta. Missä vaiheessa kaavoitus on?

– Kaava on ollut nähtävillä, ja maankäyttösopimusneuvottelut ovat alkamassa. Uskoisin, että kaava saadaan vielä tämän vuoden puolella päätettäväksi. Meillä ei tosiaan ole ollut mitään paniikkia, sillä muu kehittäminen on vielä vaiheessa. Olemme etsineet muita käyttäjiä paikoilleen. Mitä tarkoitat muilla käyttäjillä?

– Keskon kanssa on tavoiteltu kaupan tilojen laajentamista, mutta samaan yhteyteenhän on syntymässä myös muuta kaupallista tilaa. Liikerakennukseen voisi tulla pari kolme muuta vuokralaista. Kaavoituksessa haemme myös asuntorakentamisoikeuksia ja nyt mietimme, millaista tämä rakentaminen voisi olla. Mistä rakennustyöt aloitetaan? – Ensimmäinen juttu on todennäköisesti kaupan laajennus. HÄSA