Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cocksille helppo voitto Turusta

Riihimäen Cocks otti rutiinivoiton keskiviikkona Turussa. Turun IFK hävisi selvin numeroin 25–38 (12–21). Cocks säilyi voitollaan runkosarjan kakkosena, kun käsipalloliiga vetäytyy kahden viikon mittaiselle maaottelutauolle.

Tulevat EM-karsinnat näkyivät illan ottelussa. Sekä Cocksia että maajoukkuetta valmentava Kaj Kekki säästi maajoukkueeseen valittuja riihimäkeläispelaajia. Esimerkiksi Teemu Tamminen, Kristian Jansson ja Nico Rönnberg istuivat koko ottelun vaihtopenkillä.

Suomalaistähtiä ei tosin edes tarvittu. Keskiviikon koitos oli selvää kauraa jo pian alkuvihellyksen jälkeen. Tammista tuurannut vasen laitahyökkääjä Jani Tuominen upotti riihimäkeläisille avausmaalin, kun peliaikaa oli kulunut vain 26 sekuntia.

Kotijoukkue käväisi viiden minuutin aikana vielä kolme kertaa tasoissa, kunnes Cocksin maalijuhlat alkoivat. Vahva puolustus oli turkulaisille liikaa ja Cocks juoksi nopeilla vastaiskuilla maali maalilta karkuun. Puolen tunnin täyttyessä vieras oli rakentanut yhdeksän maalin etumatkan.

Riihimäkeläisten hyökkäyspeli oli kuosissaan, mutta tiukka tuomarilinja söi puolustuksen tehoja. Cocks sai jo avausjaksolla muutamia kevyen oloisia rangaistuksia, mikä heijastui pelaajien otteisiin. Turkulaiset pääsivät hekin herkuttelemaan suhteellisen suurella maalimäärällä.

Mitään hätää ei Cocksilla tosin ollut missään vaiheessa. Osaltaan tilannetta kuvasti se, että ottelun aikana Cocks teki vain kaksi pelaajavaihtoa.

– Tänään oli kurinalaista hyvää tekemistä. Puolustusta tietysti vähän söivät ne heppoisesti vihelletyt rangaistukset, joten turkulaiset pääsivät heittämään turhan läheltä. Omiin tuli vähän enemmän kuin olisi odottanut, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki mietti. HäSa