Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskusta tukkoon ja pisteet kotiin

Ei välttämättä koko ajan niin kaunista, mutta keskiviikkona murhaavan tehokasta.

HPK jätti jääkiekkoliigan jumbosijan taakseen ottamalla sarjatulokkaasta KooKoosta täyden pistepotin maalein 3–1 (1–0, 1–1, 1–0). Maali per erä, tiivis puolustuspään pelaaminen ja maalivahti Jere Myllyniemen hyvä esitys pitivät huolen siitä, etteivät kouvolalaisvieraat onnistuneet ottamaan HPK:sta kauden toista voittoaan.

Kerhon voittomaalin teki toisessa erässä Santeri Vuoti. Vuodin maalia tutkittiin hetken aikaa videolta, mutta maalintekijää videotarkistus ei huolettanut.

– Kyllä me aika varmoja olimme, että kiekko meni maaliin. Ihmettelin vähän, miksi tuomari meni sitä videolta katsomaan, mutta kai siinä jotain epäselvää oli, Vuoti mietti.

Nelosketjun laidassa pelannut hyökkääjä kehui kotijoukkueen puolustamista.

– Pelasimme aika tylyä lätkää ja puolustimme hyvin. Välillä olimme pulassa, mutta kun puolustus piti, ei siinä sen kummempia paikkoja lopulta tullut. Emme ole tulleet viihdyttämään, vaan pisteet ovat tärkeitä. Vuoti pelasi alkukaudesta neljä ottelua (2+4=6 pistettä) Mestiksessä Lempäälässä. Vierailu sarjaporrasta alempana oli tälläkin kaudella Vuodista hyvä kokemus.

– Pääsin pelaamaan paljon, sain pelirytmistä kiinni ja onnistumisia. Se oli ihan hyvä reissu, josta jäi positiivinen maku, Vuoti kiitteli.

Liigassa peli on erilaista.

– Sarja on totta kai erilainen. Mestiksessä saa paljon kiekkoja ja maalipaikkoja tulee enemmän verrattuna liigaan. Täällä pitää olla tosiaan tylympi. Liigassa reppu voi soida omissa, jos menetät kiekon, mutta Mestiksessä ei välttämättä käy niin. Molemmissa sarjoissa on kuitenkin kovia pelejä.

Kerho nousi voitollaan sarjan viimeiseltä sijalta kaksi pykälää ylöspäin. Jumbosija on Vuodin mukaan tarkoitus välttää jatkossakin.

– Meidän pitää pelata taistelevaa lätkää. Tarvitsemme jokaisen jätkän mukaan, ja silloin pisteitäkin alkaa tulla. HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonenkin kiitteli omiensa oman pään pelaamista.

– Olen tyytyväinen myös ottelun alkuun. Kentälle tuli selvästi latautunut joukkue. Toisessa erässä aloimme taas pikkuisen säveltää ja päästimme huonolla syöttämisellä kaverin iholle. Puolustimme kuitenkin sitkeästi keskustaa pois ja se oli iso juttu tässä pelissä, Arvonen sanoi.

KooKoo piti kahdessa viimeisessä erässä pitkiä aikoja kiekkoa Kerhon alueella, mutta kiekko pysähtyi jatkuvasti joko HPK:n kenttäpelaajaan tai viimeistään Myllyniemeen.

– Taistelimme taas ja laitoimme kroppaa likoon. Se on ainoa tie, millä meidän joukkueemme näitä voittoja pystyy raapimaan.

Päävalmentaja kehui myös HPK:n maalinteon tehokkuutta ja oli tyytyväinen, kun kovat työmiehet Otto Paajanen ja Juha Koivisto onnistuivat Vuodin ohella Juha Järvenpään ohittamisessa. – Olimme tehokkaita vastaiskuissa. Santeri Vuoti tuli esiin uutena maalintekijänä, ja kovat työntekijät Otto ja Leksa saivat palkinnon, Arvonen sanoi. HäSa