Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vain luu jäi Kerhon kouraan

Huono alku ja huono loppu.

Näin voi tiivistää HP:n ja sveitsiläisen Volley Könizin ottelun lentopallon naisten CEV cupissa.

HPK oli ensimmäisessä erässä jännittynyt, mutta pelasi sen jälkeen hyvin. Ote ei kuitenkaan kestänyt tasaisen vahvana.

Neljännessä erässä Kerholla oli loistava tilaisuus venyttää ottelu viidenteen erään. Se olisi samalla taannut hämeenlinnalaisille paremman lähtöaseman toiseen osaotteluun, joka pelataan 11. marraskuuta Elenia-areenassa.

HPK johti erää jo 22–17 ja viimeisen kerran 23–22. Köniz hoiteli loppupelin tappioasemastaan tyrmäävästi 8–1.

Nyt Könizille riittää Hämeenlinnassa 3–2-tappiokin jatkopaikkaan. Jos Kerho voittaa 3–0 tai 3–1, jatkaja ratkaistaan Hämeenlinnan ottelun kultaisessa erässä.

– Saimme mahdollisuuden, mutta emme tarttuneet siihen. Miksi? Se on hyvä kysymys, johon en tiedä vielä vastausta, sanoi HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini tiukan kamppailun jälkeen.

– Pelasimme alun jälkeen muuten hyvän lentopallo-ottelun. Näimme senkin, että voimme kyllä voittaa Könizin Hämeenlinnassa joko 3–0 tai 3–1, hän jatkoi.

Vastustajalle Chiappini antoi tunnustusta.

– Hyvä joukkue. Sillä oli monia ratkaisumalleja. Mutta kuten sanoin, se on täysin voitettavissa oleva joukkue.

HPK:sta nousivat esiin hakkuri Piia Korhonen ja mainion ottelun pelannut keskipelaaja Karoliina Friberg. Brassipelaajat olivat Könizin selkärankoja. Alessandra Dos Santos oli ajoittain pitelemätön hyökkäyksissään. Elis Bento puolusti erinomaisesti. Loppuhetkien ratkaisijaksi tuli vaihdosta yhdysvaltalainen Erica Wilson. HäSa