Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minne katosi virolaistölkkien palautuspaikka?

Kesällä suomalaiset pystyivät ensi kertaa saamaan Virosta tuoduista juomatölkeistä panttimaksun, kun Helsingin Jätkäsareen avattiin tölkkien palautuspaikka. Nyt sitä ei enää ole.

Mitä palautuspaikalle tapahtui, Viron Tölkkipalautus Oy:n mediavastaava Mika Reinikainen?

– Vuokrasopimuksemme loppui, koska se rakennus, jossa tilat olivat, purettiin. Etsimme paraikaa Länsisatamasta uusia tiloja, mutta se tuntuu olevan hankalaa.

Millä tavalla hankalaa?

– Helsingin kaupunki ei tunnu haluavan meitä vuokralaiseksi. Ilmeisesti he eivät tue kierrätystä, koska sitä meidän liiketoimintamme on. Heillä olisi tuhansia neliöitä tilaa tyhjillään, mutta me emme niitä saa.

Helsingin kaupungin tilakeskuksen asiakaspäällikkö Sisko von Behr, miksi Viron Tölkkipalautus ei ole saanut uusia tiloja?

– Olemme tarjonneet heille liiketiloja, mutta ne eivät ole olleet heille sopivia. Sellainen yritys tarvitsee tilat ensimmäisestä kerroksesta.

Eikö heille ole haluttu vuokrata liiketilaa?

– Siitä ei ole kyse. He ovat aivan yhtä kelvollisia vuokralaisia kuin muutkin yritykset.

Mika Reinikainen, miksi tilat eivät ole sopineet teille?

– Sieltä on kyllä tarjottu tiloja, mutta ne ovat olleet umpisurkeita. Ei niissä ole ollut edes pariovia. Merkillistä on, että kerran tilat jo löytyivät, mutta yhtäkkiä ne olikin varattu toiselle yritykselle.

– Nyt tavarat ovat varastossa ja etsimme tiloja. Vähimmäisvaatimuksena on koneellinen ilmanvaihto, koska tölkithän haisevat tyhjinäkin.

Onko mahdollista, että tölkkejä voi pian palauttaa muuallakin Suomessa kuin Helsingissä?

– Kiinnostusta on ollut ainakin Lahdessa ja Tampereella, mutta koska meillä ei ole nyt tiloja Helsingissäkään, emme pysty laajentamaan toimintaa ainakaan kovin pian.