Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Köniz ja Kerho tasainen taistelupari

Sveitsiläisen Volley Könizin ja HPK:n välinen lentopallon naisten CEV cupin ottelu oli kahden erän jälkeen tilanteessa 1–1. Köniz voitti ensimmäisen erän selvästi 25–16, mutta HPK oli parempi toisessa erässä lukemin 25–20. Keskiviikon myöhäisottelu Bernissä oli kesken Hämeen Sanomien painoon mennessä.

HPK ja Köniz pelaavat toisen osaottelun Hämeenlinnassa 11. marraskuuta. Otteluparin voittaja etenee Cev cupissa 16 parhaan joukkoon. Häviäjä jatkaa euro-otteluita haastajien cupiss HPK aloitti ottelun vaisusti. Volley Köniz hallitsi ensimmäistä erää selvästi kuten eränumeroista 25–16 voi päätellä.

Sveitsiläiset johtivat erää alusta loppuun. He hyökkäsivät kovaa ja rohkeasti, eivätkä sortuneet virheisiin. Etenkin brassipelaaja Alessandra Dos Santos oli pitelemätön HPK:n torjunnalle.

HPK lähti otteluun kuusikolla, jossa passarina oli Katja Kylmäaho, yleispelaajina Ralitsa Vasileva ja Anna Boritcheva, keskipelaajina Karoliina Friberg ja Michaela Madsen ja hakkurina Piia Korhonen. Liberon tehtävät olivat tuttuun tapaan Saana Koljosen harteilla.

Vasileva hyökkäsi avauserässä rohkeasti, mutta virheitä tuli hänellekin.

Könizin kuusikon ainoa ei-sveitsiläinen oli keskipelaaja Patricia Schauss. Dos Santos sai hyvää tulitukea maannaiseltaan Elis Bentolta ja tshekki Martina Frankovalta. Toiseen erään Kerho tuli eri ilmeellä. Se hyökkäsi rohkeammin, torjui ja erityisesti Vasilevan syöttö oli myrkkyä Könizille. Myös Boricheva ja Korhonen pelasivat vahvasti.

Kerho johti erää ensimmäisellä teknisellä aikalisällä 8–5 ja toisella 16–13.

Sen jälkeen peli taas kääntyi. Köniz löysi loistavilla puolustuksilla kunnon hurmion ja Dos Santos teki 174-senttisellä varrellaan kovaa jälkeä hyökkäyksissä. Sveitsin liigassa toisena oleva joukkue teki kuusi pinnaa putkeen ja meni kuskin paikalle. Kerhon selkäranka ei kuitenkaan murtunut, vaan joukkue näytti luonnetta. Ja Dos Santoskin pysähtyi Korhosen torjuntaan. Kerho vei erän 25–20 ja Weissensteinin urheiluhalliin tulleilta suomalaiskannattajiltaan hyvän kannustuksen.

– Alun jännityksen jälkeen pelimme vapautui. Uskalsimme hyökätä rohkeasti ja myös torjuntaa saatiin paikalleen. Meillä on kaikki mahdollisuudet jatkopaikkaan kuten uskoimme, sanoi HPK:n naisten lentopallon urheilutoimenjohtaja Ari Viitala kahden erän jälkeen.

Viitala oli erityisen tyytyväinen Korhosen vahvaan toisen erän peliin. – Hän oli kova ratkaisupaikoissa. Myös Anna (Boricheva) ja Ralitsa (Vasileva) pystyivät perusvarmaan peliin. HäSa