Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hurttalan kansakoulun 1.9.1945 aloittaneet tapasivat

Koska tapahtuma oli ja missä? Tapaaminen järjestettiin Parolassa ravintola Wanhassa Apteekissa sunnuntaina 25. lokakuuta.

Mitä juhlitte? Hurttalan kansakoulun 1.9.1945 aloittaneiden tapaamista. Kaikista aloittaneista noin 30 oppilaasta oli paikalle saapunut melkein puolet. Mukaan oli kutsuttu myös seuraavina vuosina ryhmään tulleita. Usea oppilas oli´kolmena ensimmäisenä lukuvuotena joka vuosi eri koulussa. Parolan keskuskansakouluahan rakennettiin silloin ja väistötiloja oli Valolassa ja Kanungilla. Lisäksi oppilaita sijoitettiin Hattulan eri kouluihin tarpeen mukaan. Osaksi tämä johtui siitä, että Karjalasta tulleet lapset piti saada sijoitettua sopivimpiin mahdollisiin kouluihin.

Mitä oli ohjelmassa? Tavatessamme söimme lounasta ja keskustelimme vanhoista asioista. Surkuttelimme myös Hurttalan koulun lopettamista. Meidän aikaiset rakennuksethan oli purettu jo vuosia sitten. Yhtenä tärkeimpänä oli opettajamme Helvi Hinkkasen muisteleminen. Hän opetti ensimmäisen ja toisen lukuvuoden. Kolmannella luokalla oli melkein kaikilla opettajana Irja Vuonnelsalo.

Oliko huvia vai hyötyä ja miksi? Huvia. Kaikki näyttivät vanhentuneen tyylikkäällä tavalla, mutta hetken totuttelun jälkeen olivat kaikki toistensa kavereita kuten entisinä aikoina.

Kuka lähetti jutun ja kuka otti kuvan? Heikki Mäkelä.

Keitä on kuvassa? Luokkakuva.