Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lidlin tulo Tavastilaan viivästyy

Elmo Sportin kauppias Markku Ruohomäki on jo pitkään tähyillyt liiketilansa ulkopuolelle toiveikkaasti.

Kauppakeskus Tavastilan ykköskerroksessa toimivan urheiluliikkeen naapuriin odotetaan Lidlin myymälää. Entisen S-marketin tiloihin avaavalta Lidliltä odotetaan piristysruisketta Tavastilan asiakasmääriin.

– Meidän kannaltamme Lidlin tulo tapahtuu inhottavan hitaasti, hymyilee urheilukauppias.

Tavastilassa toimivien yrittäjien lisäksi Lidliä odottavat myös asiakkaat. Kauppakeskuksen markkinoinnista ja tiedottamisesta vastaava Miikka Anttila kertoo, että kyselyitä tulee päivittäin.

– Kyllähän se on sellainen asia, että päivittäistavarapuoli täytyy tällaisessa kompleksissa olla. Kauppakeskus Tavastilan kiinteistön omistaa Jenny ja Antti Wihurin rahasto -säätiö.

Säätiön kiinteistöpäällikkö Jukka Lehmusvirta kertoo Lidlin avaavan ovensa vasta vuodenvaihteen jälkeen, vaikka avajaisia odotettiin jo syksyksi. Avajaispäivää ei ole missään vaiheessa lukittu.

– Lidlillä on omat kiireensä, mutta sieltä se tulee – ihan varmasti.

Lidl on asettumassa Tavastilan ykköskerrokseen noin 2 000 neliön vuokratiloihin. Remontin suunnittelu on aloitettu, mutta itse remontin aloitusajankohdasta ei Lehmusvirralla ole tietoa.

– Tilat valmistuvat vauhdilla, kun remontti vain aloitetaan. Tavastilan liiketilat ovat pienen notkahduksen jälkeen täyttyneet mukavasti.

Toisessa kerroksessa huomio kiinnittyy lähinnä heti ovensuussa avautuvaan ja Aleksi 13:lta tyhjäksi jääneeseen isoon liiketilaan.

Miikka Anttila kertoo, että tyhjillään seisova iso liiketila on tarkoitus lohkaista kolmeksi pienemmäksi tilaksi.

Kauppakeskuksen uusin tulokas on Kenkä-Oscar, joka on availlut hiljalleen oviaan.

Jalkinemyymälän viereen on aivan lähiaikoina muuttamassa Muotiliike Olivia. Liike on palvellut aikaisemmin Reskalla ja sillä on tilat myös Forssassa.

Vaikka yrittäjien suunta on tällä hetkellä kohti Tavastilaa, on lähtijöitäkin joukossa. Vaateliike My Milou on luopumassa kauppakeskuksen tiloistaan ja siirtymässä kävelykatu Reskalle.

– Neuvotteluja tyhjistä liiketiloista käydään jatkuvasti, Anttila sanoo.

Tämän lisäksi myös marraskuun puolivälivälissä alkava Pop up Hämeenlinna -hanke täyttää hetkeksi kauppakeskusken tyhjiä liiketiloja. Tavastilan ulkopuoli kokee lähiaikoina pienen kasvojenkohotuksen, sillä ulkokuori pestään.

Muutakin remonttia on Lehmusvirran mukaan ollut suunnitelmissa, mutta nämä toimet antavat vielä odottaa itseään.

– Katsomme ensin, millaisia liikkeitä tulee ja mihin suuntaan kokonaisuus muodostuu. Tämän jälkeen katsomme, mitä sisätiloissa pitäisi tehdä. – Koitamme pitää kiinni siitä, että Tavastila on palvelevien erikoisliikkeiden kauppakeskus. Meidän ei kannata kilpailla samoilla systeemeillä kuin Goodman. Meille molemmille on tärkeää, että erotumme, Lehmusvirta sanoo. HÄSA