Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunginorkesteri Sibelius-opiston kainaloon?

Jos Hämeenlinnan liikunta- ja kulttuuripoliittinen ohjelma toteutuu, tarkoittaa se lukuisia muutoksia kaupungin kulttuuriorganisaatioissa ja niiden toimintakäytännöissä.

Elämänlaatulautakunta hyväksyi torstaisessa kokouksessaan ohjelman, joka mm. yhdistää Kaupunginorkesterin osaksi Sibelius-opistoa ja Miniteatterin osaksi Hämeenlinnan Teatteria vuonna 2017. Samalla on tarkoitus vähentää Verkatehdas oy:n, Hämeenlinnan Teatterin ja Sibelius-säätiön päällekkäisiä hallintotoimia.

Lautakunnan jäsen Riikka Helenius (kesk.) ihmettelee ohjelmaan liittyvää kiirettä ja keskustelun vähyyttä.

– Saimme tekstin sähköpostina 23. lokakuuta, ja ennen kokousta sanottiin, että ohjelma pitää saada äkkiä eteenpäin. Muuten näistä asioista on keskusteltu hätäisesti vain kahdessa kokouksessa.

Helenius vastustaa sekä Miniteatterin yhdistämistä Hämeenlinnan teatteriin että Hämeenlinnan Teatterin hallinnollista yhdistämistä Verkatehdas oy:öön.

– Esitin viittä muutosta. Käsittääkseni kaikkien tahojen kanssa ei oltu edes keskusteltu, vaikka kokouksen esityslistassa niin lukee.

Ohjelma lähti liikkeelle kesäkuussa tehdystä valtuustoaloitteesta. Kimmokkeena oli mm. kaupunginorkesterin rahoitukseen liittynyt poukkoileva päätöksenteko.

Ohjelma ottaa kantaa myös järjestöavustuksiin. Jatkossa avustukset jaetaan ns. isojen tapahtumien ja tilaisuuksien avustuksiin. Hämeen keskiaikamarkkinoiden, Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaalin, Linna Jazzin, Wanaja-festivaalin ja Iittalan Naivistiten avustuksista päättäisi Linnan Kehitys, koska tapahtumat ovat osa elinkeinopolitiikkaa.

Ns. perinteisissä järjestysavustuksissa oli kaksi avustusmuotoa: toiminta- ja tila-avustus. Pienet tapahtuma-avustukset (korkeintaan 5000 euroa) kuuluisivat jatkossa toiminta-avustusten piiriin. Elämänlaatulautakunta teki ohjelmaan joitakin muutoksia. Se esittää ohjelman kaupunginhallitukselle 16.11. ja edelleen kaupunginvaltuustolle. HÄSA