Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oma sote-alue Kanta-Hämeeseen

Hämeessä näyttää olevan viriämässä into omaan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymään, kun valtion toimet näyttävät nykyhallituksenkin aikana lykkääntymistään lykkääntyvän.

Riihimäen kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen esitti maakunnan kuntapäivässä, että pikaisesti pitäisi aloittaa koko maakunnan yhteisen sosiaali- ja terveyskuntayhtymän valmistelu.

– Riihimäellä on jo pari vuotta rakennettu toiminnallista ja kustannustehokasta sote-kuviota.

Keskiruokasen mukaan yleisesti ongelmana näyttää olevan se, että nyt pyritään ratkaisemaan asioita hallintoa eikä toimintaa järjestelemällä. Hänen mukaansa valtion puolella yritetään tehdä liian suuria päätöksiä kerralla, eivätkä aikataulut pidä.

Keskiruokasen kanssa samoilla linjoilla ovat muun muassa Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) ja maakuntajohtaja Timo Reina.

– Nyt on mentävä eikä meinattava. Kanta-Hämeen etu on pitää maakunta yhtenäisenä. Hallitukselta odotettiin linjausta tulevien itsehallintoalueiden määrästä ja rajoista tällä viikolla, mutta päätös on lykkääntynyt ainakin viikolla marraskuun alkupuolelle.

Kiemunki oli kuntapäivässä huolissaan myös siitä, että Helsingin ja Tampereen välisellä kasvukäytävällä vetovoimaa näyttää tällä hetkellä olevan vain molemmissa päissä. – Meidän on löydettävä avaimet, joilla Kanta-Häme pysyy vetovoimaisena. Huolestuttavaa on, että esimerkiksi Hämeenlinnasta on muuttoliikettä Tampereelle, vaikka työ olisi täällä. HÄSA