Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilta kaatui heikkoon peliin toisessa erässä

Avauserän jälkeen näytti vielä siltä, että Hämeenlinnan Pallokerholla on kaikki mahdollisuudet saada jotain mukaansa jääkiekkoliigan perjantain kierrokselta. Toisessa erässä Kerhon pelin taso ei kuitenkaan riittänyt, ja Rauman Lukko teki kotijäällä tarvittavat maalit 4–1 (1–1, 2–0, 1–0) -voittoon.

– Pelasimme ensimmäisessä erässä tylyä lätkään ja pääsimme tasoissa perjantai-iltana Lukkoa vastaan tauolle. Tämä ei helppo paikka pelata, joten siihen pitää olla tyytyväinen. Sitten tuli taas se meille aika ominainen juttu, eli emme pystyneet pelaamaan 60 minuuttia. Toinen erä oli huono ja Lukko teki pari maalia, kertasi HPK:n ykkösketjussa pelannut laitahyökkääjä Heikki Liedes. Kolmannessa erässä HPK pääsi taas kokeilemaan Ryan Zapolskin torjuntataitoja, mutta Liedeksen mielestä erän hallinta oli osittain näennäistä.

– Kaveri sumputti keskustaa ja antoi meille vähän enemmän tilaa, joten peli näytti ehkä siltä, että me painostimme. Aika vähän me kuitenkin pääsimme maalintekosektorille ja oikeasti hyville paikoille, joista olisimme voineet tasoittaa. Yhdellä maalilla on aika vaikea voittaa pelejä, Liedes muistutti.

Zapolski torjui kolmannessa erässä 15 kertaa ja oli joukossa muutama kohtuullisen pahalta näyttänyt tilannekin.

– Zapolski on hyvä maalivahti. Emme löytäneet tänään aseita siihen. Kakkoskiekoille olisi pitänyt päästä paremmin ja enemmän kuin yksi pitäisi pystyä tekemään. Vojtech Polakin maalin yhdessä Sakari Mannisen kanssa syöttänyt Liedes osasi analysoida, mistä Kerhon tason notkahdus toisessa erässä johtui.

– Aloimme pelata vähän hitaasti. Lukko paineistaa paljon ja sillä on isokokoisia hyökkääjiä, jotka tykkäävät taklata. Jäimme siihen ansaan, kun jäimme liikaa kiekottelemaan omiin. Siihen se tällä kertaa kaatui. Liedes on päässyt pelaamaan viime ottelut ykkösketjussa taitavien Mannisen ja Polakin kanssa. Hänen mielestään kolmikon pelityylit sopivat hyvin yhteen.

– Kemiat sopivat yhteen pelillisten vahvuuksien kanssa. Manninen on todella hyvä kiekon kanssa ja Polak sellainen viimeistelijä. Koitan itse tehdä tilaa, päättää hyökkäyksiä laukauksiin ja tehdä myös maaleja, Kerho-kasvatti analysoi. HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli Liedeksen kanssa samaa mieltä toisen erän ongelmista – peli hidastui liikaa.

– Jouduimme sitten hyökkäämään viittä vastaan melkein koko ajan. Meille tuli kaksi ratkaisevaa jäähyä ja muutama virhe, joista Lukko rokotti kovalla kädellä, Arvonen sanoi.

Omiensa työmoraaliin päävalmentaja oli tyytyväinen. – Joukkue taisteli loppuun asti ja haki tasoitusta vimmatusti. Siitä pelaajille iso hatunnosto. Tahtotila tuolla kopissa on kyllä kova, mutta nyt ei tullut tarpeeksi onnistumisia, Arvonen mietti. HäSa