Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HlHS hallitsi jälleen naisten viestiä

Hämeenlinnan Hiihtoseuran naistrio Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen jatkoivat uuteen kauteen siitä, mihin edellinen menestyksekäs viestikausi oli päättynyt.

Kesän seurasiirtojen sekä kokonaan perinteisellä tyylillä hiihdetyn viestin ennakoitiin tasoittavan eroja viime kaudesta, mutta Suomen cupin avausosakilpailussa Vuokatissa kolmikko hiihti sunnuntaina 3×4 kilometrin kisassa selkeään voittoon.

Vuokatti Ski Team oli toinen (+0.24) ja Vieremän Koitto Kerttu Niskasen ankkuroimana kolmas (+0.35) ennen Lempäälän Kisaa (+0.58) ja Oulun Hiihtoseuraa (+0.59). HlHS:n kakkosjoukkue Meri Hanska, Ester Vuorio ja Milka Ahonen oli 27:s.

Avausosuudelta Anni Kainulainen vaihtoi kuudentena.

– Tarkoitus oli tulla kärkiporukassa pahimpien kilpakumppaneiden kanssa ja hyvin menikin viimeiseen mutkaan, jossa pyllähdin ja jäin hieman, Kainulainen kertoi.

– Tyytyväinen olen kauden avaukseeni. Eilen sprintin aika-ajo meni hyvin, erähiihto oli vaisumpaa. Tavoitteena on nostaa tasoa läpi kauden ja SM-kisoissa kymppisakkiin sekä viesteistä tietysti menestystä.

Maija Hakala ratkaisi vahvalla hiihdollaan toisella osuudella voiton. Viisi sekuntia takaa lähtenyt Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roponen ajoi Hakalan kiinni ja vaihtoon kaksikko tuli yhdessä.

– Vieremän tilanteesta takana en tiennyt, mutta muut kärkiryhmät lähtivät muutaman sekunnin edelle. Vuokatti piti pudottaa, jotta Laura saa hiihtää rauhassa. Ritun kanssa mentiin vuorovedolla ja saatiin ratkaisevasti eroa, Hakala summasi.

– Harjoituskausi meni hyvin. Ei hiihto vielä herkkää ole, mutta nyt suunnataan lumille Olokselle ja parin viikon päästä seuraavat kisat. A-maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen karkasi ankkurina heti omille teilleen, eikä antanut takaa-ajajille mahdollisuutta.

– Hyvä mieli jäi voitosta ja kohtuu hyvältä on tuntunut. Lauantainen sprinttikin oli muuten ok, mutta välierässä itse sähelsin ja jäin pussiin ja putosin finaalista, Mononen sanoi.

– Lähtökohdat uuteen kauteen ovat hyvät, mutta paljon tarvitaan vielä treeniä ja erityisesti lumella kesän rullahiihtojen jälkeen. Maailman cupissa olin jo viime kaudella kymppisakissa ja se on tänäkin vuonna minimitavoite, samoin menestyminen kokonaiskilpailussa. Miesten 3×6 kilometrin viesti voitti Vuokatti Ski Team joukkueella Martti Jylhä, Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi.

Hattulalainen Vesa Kallio oli toisen osuuden seitsemänneksi nopein ja nosti Valkeakosken Hakan sijalta 18 yhdeksänneksi. Maalissa Haka oli kymmenes (+3.19).

Maastohiihtokauden avanneet lauantain sprinttikisat hiihdettiin myös perinteisellä tyylillä. Miesten ykkönen oli IF Minkenin Toni Ketelä. Naisissa voittoon kiri Kouvolan Hiihtoseuran Mona-Liisa Nousiainen. Aika-ajon neljäs Laura Mononen oli lopputuloksissa seitsemäs, Maija Hakala kymmenes ja Anni Kainulainen kolmastoista. HäSa