Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK-akatemia sai erän kärkijoukkueelta

HPK-naisten akatemiajoukkue ei onnistunut yllättämään lentopallon 1-sarjan kakkoslohkon kärkijoukkuetta Helsinki-Volleytä sunnuntaina Elenia-areenassa. Kauden vahvasti aloittanut Hel-Volley kukisti kotijoukkueen erin 3–1 (25–19, 26–24, 17–25, 25–20).

Hel-Volleyn aseena oli hyvä syöttöpeli. Joukkueen hyökkäysvoimaista vastasi puolestaan kokenut yleispelaaja Julia Tokarenko.

– Julialla on liigakokemusta ja se myös näkyy kentällä. Hän lyö palloa todella hyvin. Meillä jäi tänään parannettavaa oikeastaan vain torjuntapeliimme, sanoi Hel-Volleyn valmentaja Seppo Hoivala.

HPK sai pelinsä rullaamaan parhaiten kolmannessa erässä. Hyvän ottelun pelanneen Martta Lemolan syöttövuorolla Kerho pääsi karkuteille. Vasta 16-vuotias hakkuri kunnostautui myös hyökkäyspelissä.

– HPK pääsi vähän vahingossa karkuun kapteenimme Elisa Hasun loukattua jalkansa. Onneksi saimme pelimme kuitenkin pyörimään taas neljännessä erässä, Hoivala myhäili.

HPK-akatemia pelasi sunnuntaina suurimman osan ottelusta kokoonpanolla Oona Yli-Pekkala (passari), Moona Mäkelä (libero), Roosa Nieminen, Pihla Pelkiö, Martta Lemola, Minttu Lemola ja Riikka Koivusaari. Joukkueen valmentaja Luca Nidesio oli tappiosta huolimatta tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

– Meillä on nuori joukkue, joka on kuitenkin kehittynyt koko ajan kauden aikana. Välillä pelimme pyörii jo ihan hyvin, mutta virheitä tulee vielä vähän liikaa – ja väärissä paikoissa, Nidasio hymyili.

HPK:n liigajoukkueen Roosa Nieminen, Pihla Pelkiö ja Oona Yli-Pekkala vahvistivat sunnuntaina akatemiajoukkuetta.

– Kolmikko näyttivät esimerkkiä nuoremmille pelaajillemme. Heillä oli sen takia tärkeät roolit joukkueessa, Nidasio muistutti. HPK-akatemia jatkaa 1-sarjan pelejään ensi sunnuntaina. Joukkue kohtaa kotikentällään Hel-Volleyn kakkosjoukkueen. HäSa