Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK lähti tauolle roima tappio niskassaan

HPK:n peli on sujunut mollivoittoisesti tämän kauden jääkiekkoliigassa. Liigasta on takana kolmannes ja Kerho kuuluu pahnan pohjimmaisiin. Takana on vain Espoon Blues, joka on tasapisteissä HPK:n kanssa, mutta ottelun vähemmän pelanneena.

Ritariareenan hämeenlinnalaistunnelma oli apaattinen ja osin jopa ärtynyt lauantaina, kun HPK lähti tauolle roimalla 0–5-tappiolla Helsingin IFK:lle. Tulos kertoo ottelusta oleellisimman – HIFK oli selvästi parempi joukkue.

– Vastassa oli tosi hyvä HIFK. Siinä oli lätkäjoukkue, kehui HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen lauantaista vastustajaa.

HPK on saavuttanut 20 ottelustaan 20 pistettä. Jokainen tietää, ettei piste per peli -tahdilla yllä Liigassa jumbosijaa paremmaksi. HPK on kärsinyt loukkaantumisista niin kuin toki moni muukin joukkue. Avainpelaajien poissaolo iskee kuitenkin Kerhoon kipeästi, koska joukkue pelaajamateriaali on erittäin ohut.

– Pelaamisemme on ollut vuoristorataa ja ohkaisella materiaalilla olemme eteenpäin menneet. Välillä olemme pelanneet todella hyvin, välillä on unohdettu kaikki, Arvonen arvioi. HPK:lle on tehty sarjassa eniten maaleja. Se kertoo puolustuspelaamisen ongelmista, mutta myös liian vaatimattomasta maalivahtipelistä. HPK:n kummankin maalivahdin torjuntaprosentti jää alle 89:n, eikä sellaisilla prosenteilla pohjusteta voittavaa liigakiekkoilua.

– Prosentit eivät anna aihetta hurraa-huutoihin. Parantamisen varaa on maalivahdeilla. Heillä ja maalivahtivalmentajallamme (Kari Lehtonen) riittää töitä, Aronen miettii.

Ensimmäistä liigakauttaan pelaava Matias Haaranen on ollut puolustuksen valopilkku. Hänen plus/miinus-saldon on +4 ja se on Kerhon paras.

– Haaranen ja Joonas Lehtivuori on ykkösparimme, Arvonenkin sanoo.

Tosin heidänkin lauantainsa oli synkkä (–3).

Koko Liigan tehotilaston (+/–) peräpään miehittävät HPK:n Petteri Nikkilä (–11, Martti Järventie (–11) ja Henri Auvinen (–10).

– Myös puolustuspelimme on ailahdellut. Hirveitä riskejä on otettu ja ne ovat näkyneet valitettavasti sitten tulostaulullakin. Puolustajan ensimmäinen tehtävä on kuitenkin puolustaminen ja sen jälkeen pitää antaa helppo syöttö. Kyllä tilastot kertovat totuutta. Viidellä viittä vastaan on meille tehty luokattoman paljon maaleja. Välillä on tuntunut, että omiin on mennyt mistä vaan. Osittain näillä kavereilla on ollut kyllä huonoa säkääkin, Arvonen arvioi.

Hyökkääjistä Arvonen nostaa esiin Otto Paajasen, Sakari Mannisen ja Heikki Liedeksen.

– He ovat pelanneet tasaisen hyvin koko ajan. Ulkomaalaisiltamme odotan puolestaan paljon enemmän. HPK:n johdolta Arvonen odottaa jonkinlaisia päätöksiä, kuinka tässä tilanteessa mennään eteenpäin.

– Haetaanko vahvistuksia vai mennäänkö näillä ja odotetaan kädet ristissä, ettei loukkaantumisia tule.

HPK jatkaa Liigaa kotiottelulla torstaina 12. marraskuuta Turun Palloseuraa vastaan.

– Nyt lepäämme vielä maanantain. Tiistaista perjantaina harjoittelemme kaksi kertaa päivässä. Aika reippaasti menemme treeneissä fysiikan puolelle. Ensi viikonlopun pelaajat saavat huilata. Patrick Holland pelasi alkukauden HPK:ssa koesopimuksella, joka päättyi lauantaina. Myös Martti Järventiellä ei ole enää sopimusta Kerhon kanssa.

HPK:n puheenjohtaja Jari Koskinen kertoo, ettei Holland jatka Hämeenlinnassa. Hänen viimeiseksi pelikseen jäi lauantainen HIFK-ottelu, jossa kanadalainen joutui jättämään leikin kesken saatuaan aivotärähdyksen.

– Järventien osalta käymme yhä keskusteluja. Näkemyksemme jatkosta eivät ole vielä kohdanneet, Koskinen kertoo.

Hollandin sopimuksen purkaminen tuntuu kummalliselta HPK:n pelaajatilanteessa. Kyseessä ei nimittäin ole mikään kallis jääkiekkoilija.

Koskisen mukaan HPK haluaa säästää rahaa mahdollisista uutta vahvistusta varten. Hänen mukaansa HPK etsii pääsääntöisesti puolustajaa.

– Meillä on nyt kolme laitahyökkääjää (Antti Miettinen, Eetu-Ville Arkiomaa ja Eetu Tuulola) telakalla, josta he tulevat takaisin pelaamaan. Nuoret puolustajamme Matias Haaranen ja Joni Tuulola pelaavat ehkä 20-vuotiaiden maajoukkueessa vuodenvaihteen MM-kisoissa. He ovat siinä tapauksessa poissa monesta liigaottelusta, joten puolustajaa tarvitsemme. HPK on jo pitkään hakenut joukkueen rakentamisestakin vastaavaa urheilujohtajaa. Sellainen on Koskisen mukaan käytännössä jo löytynyt. – Asioista on pitkälti sovittu. Meillä on maanantai-iltana hallituksen kokous, jossa asia on esillä. Urheilujohtajan nimen julkistamme heti, kun se on hänen puoleltaan mahdollista. HäSa