Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juha Lehtimäen puristus riitti toiseen sijaan

Yhden käden maastaveto 200 kilon painolla kuulostaa kalajutulta, mutta Lempäälässä asuvalle Juha Lehtimäelle se ei tuottanut tuskaa lauantaina Aulangolla käydyissä otevoiman MM-kilpailuissa. Yhden käden maastaveto oli kilpailujen viimeinen laji, mutta uusista Suomen ennätyslukemista huolimatta Lehtimäki jäi kokonaiskilpailussa niukasti toiseksi Norjan Eirik Ingebretsenin taakse. Kolmanneksi kokonaistuloksissa sijoittui Jouni Mähönen. Naisten sarjan voittajaksi selvisi Jaana Tanner.

Lehtimäki tiesi jo ennen kilpailua, että voittopokaali ei irtoa helpolla.

– Tiesin jo ennen kisaa, että norjalainen Eirik Bruun Ingebretsen on yksi kovimmista kisailijoista ja totta kai 1,5 pisteen ero näin jälkikäteen hieman harmittaa, mutta olen tyytyväinen sijoitukseeni, kolme vuotta sitten otevoimakisoista innostunut Lehtimäki sanoi ja kiitti myös paikalle saapunutta yleisöä hyvästä kannustuksesta.

Lauantain kilpailut olivat ensimmäiset antidopingtoiminnan alaiset otevoiman MM-kilpailut. Kilpailussa oli mukana yhdeksän miestä ja kolme naista. Otevoimaa testattiin kahdeksassa eri lajissa, joten voittajaksi ei selvinnyt pelkällä tuurilla.

Otevoimakilpailujen lisäksi Aulangolla kilpailtiin kahdessa muussakin lajissa. Timanttityttö-kilpailussa voittajaksi kruunattiin Maria Juvas. Kärkikolmikon täydensivät Niina Jumppanen ja Saara Laine. MAS-Wrestlingissä miesten sarjan paras oli Roland Wahlsten ja naisten ykkönen puolestaan Leena Nurminen.

Hyvin sujuneiden kilpailujen järjestelyistä vastannut Jyrki Rantanen käänsi katsettaan jo kohti ensi vuoden kilpailuja.

– Tavoite on nostaa ensi vuodeksi otevoima- ja timanttityttökisat entistä kansainvälisemmiksi. Olen todella tyytyväinen tämän vuotisten kilpailujen urheilulliseen antiin – nämä ovat hienoja urheilijoita, jotka ovat sitoutuneita puhtaaseen urheiluun, Rantanen korosti.