Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Forssan Kirjapaino yrityssaneeraukseen

Forssan Kirjapaino on päässyt yrityssaneeraukseen ja välttänyt siten konkurssin. Käräjäoikeus on vahvistanut yrityssaneerausohjelman.

Yritys haki yrityssaneerausta viime maaliskuussa. Käräjäoikeus käynnisti yrityssaneerausmenettelyn huhtikuussa ja valitsi yritykselle saneerauksen selvittäjän. Saneerausmenettelyyn pääsyt yritys saa väliaikaisen suojan vanhoilta velkojiltaan. Selvittäjän laatimassa saneerausohjelmassa yrityksen velkoja yleensä leikataan siten, että yritys selviytyy. Yritys pääsee yrityssaneeraukseen vain, jos velkojien enemmistö hyväksyy saneerausohjelman.

Forssan Kirjapaino joutui erittäin pahoihin vaikeuksiin viime vuonna. Liikevaihdoltaan vajaan 36 miljoonan euron yrityksen tulos ennen satunnaiseriä romahti yli 6,8 miljoonaa euroa tappiolliseksi. Tilikauden tulos oli tappiollinen jo vuonna 2013. Kirjapainoyritys ilmoitti vaikeuksiensa syyksi printtimedian supistumisen ja Venäjän-viennin romahduksen. Forssan Kirjapaino on erikoistunut aikakauslehtien painamiseen. Forssan Kirjapaino on irtisanonut viime vuoden aikana lähes puolet henkilöstöstään. Sillä oli vielä vuosi sitten noin 230 työntekijää. Yt-neuvotteluja se kävi vuosi sitten ja uudelleen kuluvan vuoden kevätkesällä. Kesäkuussa se ilmoitti työllistävänsä jatkossa 125 työntekijää. HäSa