Lukija harmittelee, että pysäköintipaikat ovat Kanta-Hämeen keskussairaalassa kiven alla. Sairaalanmäellä usein käyvältä on kulunut parhaimmillaan 20 minuuttia pysäköintipaikan etsintään. Kun psykiatrian rakennuksen edessä olevilta pysäköintipaikoilta on kiekkorajoitus poistettu, valtaavat työntekijät lukijan mukaan paikat. Miten ongelmallista pysäköintipaikan löytäminen on sairaalanmäellä, kehittämispäällikkö Michael Rossing?
– Ruuhka koskee koko aluetta. Meillä on täällä noin 400 paikkaa ja työntekijöitä koko organisaatiossa on kokonaisuudessaan noin 2 000. Ymmärrän kyllä lukijan harmin. Olen ollut talossa töissä reilut kolme vuotta ja olen kyllä joka päivä löytänyt paikan itselleni. Toisaalta, muissa sairaaloissa pysäköintipaikat ovat vähintään yhtä kiven alla ja ne ovat lisäksi maksullisia. Onko tilanteeseen luvassa helpotusta?
– Meillä on nyt noin 50 paikkaa enemmän käytössä kuin viime vuonna. Paikat vapautuivat, kun rakentamishankkeet ovat edenneet ja parakkeja on siirrelty. Vuodenvaihteessa on tulossa moderni karttaratkaisu sekä nettisivulle että pääaulaan. Sieltä näkee helposti, missä parkkipaikkoja on. Alue on laaja ja paikkoja on muuallakin kuin aivan nenän edessä. Minne työntekijöiden pitäisi pysäköidä?
– Mäkeä alas mentäessä olevan ankkalammen lähellä on parkkipaikkoja, ja henkilökuntaa on kehotettu käyttämään niitä. Olisi hyvä, jos näitä paikkoja voisi käyttää vielä aktiivisemmin. Kun otit esimerkiksi psykiatrian yksikön, niin osa paikoista on henkilökunnan käytössä. Heillä on myös oikeus niitä käyttää. Sen sijaan on toivottu, että henkilökunta ei käyttäisi neljän tunnin paikkoja.
– Neljän tunnin paikoille voidaan potilasta varten kirjoittaa pidempiaikainen pysäköintilupa, jos esimerkiksi hoidot sitä vaativat. Luvan saa neuvonnasta. Kuinka suuri osa keskussairaalan pysäköintipaikoista on aikarajoitettuja? – Kartan perusteella sanoisin, että jos meillä on 421 pysäköintipaikkaa, on niistä aikarajoitettuja noin kaksi kolmasosaa. Invapaikkoja on noin 30. HÄSA