Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouluihin ei kosketa

Lopen kunnanvaltuusto katkaisi äänin 22–11 huhut koulujen lakkautusaikeista. Valtuusto kirjasi talousarvioon, että ensi vuoden aikana selvitetään uuden opetussuunnitelman toteuttaminen kouluilla siten, että nykyinen kouluverkko voidaan säilyttää.

Ensi vuoden talousarvioon tehtiin kaikkiaan seitsemän muutosesitystä, mutta budjetti kasvoi lopulta vain 12 900 euroa. Alijäämä kasvoi noin 190 000 euroon.

Lisäraha annettiin joustavan perusopetuksen eli Jopo-opetuksen ensi lukuvuoden syyskauden rahoittamiseen.

Elmolan urheiluhalli saa ensi vuonna massamaton, mutta Lopen kirkonkylän urheilukentän remontti siirtyy alkamaan vuonna 2017. Muutos ei lisännyt 6 miljoonan euron investointimenoja.

Talousarvioon kirjattiin Sirpa Hopearuohon (kok.) ponsi, että ensi vuoden aikana selvitellään apteekin tarjoaman lääkejakelun käyttö vanhuksille. Harjukotiin Eija Saksalan (kesk.) esittämä kolmen vakinaisen vanhusten hoitopaikan ja hoitajan toimen perustaminen kaatui äänin 23–14. Myös Outi Kekin (vihr.) esittämä varhaiskasvatuksen yli kolmivuotiaiden lasten ryhmäkoon pitäminen ennallaan kaatui äänin 23–11. Sen sijaan Marianna Rautiaisen (vas.) esitys, että lasten subjektiivinen oikeus kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen pidetään ennallaan, hyväksyttiin äänin 25–9. HÄSA