Hämeenlinna
Aulangon hotellin uusi hotellinjohtaja Katja Meijer, 42, aikoo saada Aulangon alueen tilat nykyistä parempaan käyttöön. Niiden käytön kasvattaminen lisää myös hotellin asiakkaiden määrää.
– Palaset ovat täällä olemassa. Ne on vain saatava nykyistä aktiivisempaan käyttöön.
Meijer siirtyi Aulangon hotellinjohtajaksi joululuun alusta. Edellsiet neljä vuotta hän toimi Rantasipi-ketjun Hotelli Edenin hotellinjohtajana. Aulanko ja Eden ovat molemmat kylpylähotelleja, mutta Aulanko on perinteisesti kongressihotelli.
– Aulangolla on paljon Edeniä laajemmin erilaisia mahdollisuuksia. Eden on profiloitunut kylpylänä.
Meijer on ihastunut historiallisiin rakennuksiin ja miljöihin. Aulangon kauneimpana rakennuksena hän pitää Kaveljeeria, joka alun perin oli Hugo Standertskjöldin Aulangon vierasrakennus.
– Kavaljeerille ei ole tällä hetkellä pysyvää käyttöä. Rakennus on hieno juhlatila, joka on saatava nykyistä parempaan käyttöön.
Meijer ei usko, että Kavaljeeri edes tunnetaan Hämeenlinnan ulkopuolella juhlatilana. Hän aikoo markkinoida sen tunnetuksi.
– Hämeenlinnalla on hyvä sijainti saapua tänne muualta eteläisestä Suomesta pitämään juhlia.
– Odotan innokkaana huhti-toukokuun vaihdetta, jolloin voimme avata Kavaljeerin ovet.
Samalla kun Aulangolle rakennettiin kylpylä, hotellin yhteyteen tehtiin Arena. Sen piti toimia yhtenäisenä tilana, jossa voisi järjestää suuria tapahtumia. Meijer myöntää, että Arena on tällä hetkellä lähinnä kuntosali- ja urheilutilana.
– Tulemme satsaamaan Arenan käyttöön. Sitä tullaan myymään seminaareihin, konsertteihin ja muihin tilaisuuksiin. Se otetaan mahdollisimman monipuoliseen käyttöön.
UUSI HOTELLINJOHTAJA ei ole vielä ehtinyt tutustua perusteellisesti edes Aulangon ympäristöön ja mahdollisuuksiin. Lähiaikojen kalenteri on juuri täyttynyt sovituista tapaamisista yhteistyökumppaneiden kanssa. Hän aikoo muun muassa tavata seudun muiden hotellien johtajat.
– Kaikkien kannattaa puhaltaa yhteen hiileen. Varmasti on asioita, joissa voimme toimia yhdessä.
– Matkailussa on aina tehty yhteistyötä, vaikka yritykset ovat myös toistensa kilpailijoita.
Hämeenlinnan kaupunki on pyrkinyt pitkään kehittämään Aulankoa. Aulanko on tärkeä seudun matkailulle. Se on myös yksi paikoista, joista koko kaupunki tunnetaan.
– Haluan hyvää yhteistyötä kaupungin kanssa. Toivon tapahtumia, joihin tulee paljon ihmisiä.
Meijer myöntää, ettei hän tunne vielä yksityiskohtaisesti kaupungin asioita eikä halua esittää mitään yksityiskohtaisia toiveita.
VENÄLÄISISTÄ MATKAILIJOISTA on puhuttu paljon Suomessa. Nyt kun Venäjän talousvaikeudet ovat vähentäneet heidän määräänsä, on ryhdytty puhumaan kiinalaisista.
– Vajaa kymmenen prosenttia Aulangon asiakkaista on ulkomaalaisia. Varmaan iso osa heistä on venäläisiä. En laittaisi paljon satsauksia ulkomaalaisiin, Meijer sanoo.
Hän huomauttaa, että kiinalaisia ei ole juuri näkynyt Aulangolla. Heidän matkakohteenaan on Helsinki. Meijerin mielestä ei kannata paljon uhrata sellaiseen, joka ei ole omissa käsissä.
– On odotettava, että asiat muuttuvat ja venäläiset palaavat.
Uuden hotellinjohtajan ensimmäinen kuukausi oli poikkeuksellinen kuukausi. Kokoushotellille joulukuu on erittäin hiljainen.
– Jouluna hotelli oli täynnä perheitä, pariskuntia ja myös vanhempia ihmisiä. Kaikki huoneet oli varattu, Meijer kertoo.