Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppakeskus Linnan keskikiinteistö vaihtoi omistajaa

Kauppakeskus Linnan keskiosa Hämeenlinnan ykköskorttelissa on vaihtanut omistajaa.

City Kauppapaikat oy osti tyhjilleen jääneen kauppakeskuksen osan sekä 18 muuta liikekeskusta ja -rakennusta kahdeksalta paikkakunnalta.

Kauppa oli City Kauppapaikat oy:lle merkittävä. Kauppaan sisältyi yhteensä noin 60 000 neliömetriä liiketilaa, ja kauppa kasvatti kerralla City Kauppapaikkojen kiinteistöomistuksia noin kolmanneksella. Liiketilat myi Hatfield Philips -rahoitusyhtiö ulkomaisten, kiinteistöt omistaneiden rahastojen lukuun. Kauppaan kuuluneista kiinteistöistä suurin osa sijaitsee Lappeenrannassa, muun muassa kaksi ostoskeskusta sekä nykyinen ja entinen hotellikiinteistö. Lisäksi omistajaa vaihtoi Jyväskylän lähes koko Torikeskuksen ympäristö sekä kiinteistöt Jämsässä, Kemissä, Järvenpäässä, Kirkkonummella ja Helsingin keskustassa.

Kaupan kokonaishintaa tai Hämeenlinnan osuutta hinnasta ei kerrota.

– Olimme kiinnostuneita Linnasta pelkästäänkin, mutta kiinteistö myytiin vain osana kokonaisuutta. Kun sijoittaa torin nurkalle, ei yleensä voi mennä kovin pahasti pieleen, City Kauppapaikat oy:n toimitusjohtaja ja pääomistaja Raimo Sarajärvi toteaa. Sarajärvi sanoo , ettei ole vielä tehnyt erityisiä suunnitelmia kiinteistön ja Hämeenlinnan ykköskorttelin varalle.

– Ensin selvitellään mitä naapurikiinteistöjen omistajat toivovat. Mahdollisuuksia on, olemme yleensä avoimia kaikille järkeville ehdotuksille.

Mahdollisuuksia ovat rakennuksen purkaminen ja uudisrakennus tai remontointi. Kiinteistö on tekniikan puolesta rakenteellisen käyttöikänsä loppupäässä.

– Jos purkaminen on taloudellisesti järkevä vaihtoehto, totta kai sitä harkitaan.

Liiketilojen mahdollista vuokraamista helpottaa se, että City Kauppapaikoilla on jo ennestään lukuisia kauppakeskuksia ympäri Suomea, jolloin tiloja voidaan tarjota samoille ketjuille. Keskustakorttelin kehittämistä varten perustetun kaupungin ohjausryhmän puheenjohtaja Iisakki Kiemunki sanoo kaupan ja ostajan henkilöllisyyden olleen todella toivottu uutinen.

– Tätä on odotettu pari vuotta kuin kuuta nousevaa. Sarajärvi on hyvämaineinen ja kovia tuloksia tehnyt kehittäjä, joten toivon että kiinteistön ja koko keskustakorttelin kehittäminen nytkähtää nyt tosissaan eteenpäin.

Ohjausryhmä kokoontuu seuraavan kerran huhtikuussa, jolloin Kiemungin mukaan on jo nähtävillä luonnoksia mahdollisesta uudisrakentamisesta.

Myös Sarajärvi näkee Hämeenlinnan torin ympäristön ja kävelykadun heräävän uuteen eloon tulevaisuudessa.

– Perinteinen keskusta ei kuole, ellei kaupungissa tehdä jotain todella pahasti pieleen. Painotus voi hetkellisesti siirtyä muualle, mutta keskusta palaa lopulta takaisin paikalleen. Se ei tarkoita, että Goodmanin käy huonosti, vaan että keskusta laajenee. Seinäjoella City Kauppapaikat on suunnitellut vuonna 2014 toteutuneen kaupan jälkeen kauppakeskustan suurisuuntaista kehittämistä. Sarajärvi on kertonut suunnittelevansa ostoskeskusten yhteyteen jopa tuhatta uutta asuntoa. HÄSA