Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ritaluoman Espoon talo laillisesti ulosmittaukseen

Sunny Car Center -yrittäjä Markku Ritaluoman Espoon asunto ulosmitataan. Espoon käräjäoikeus hyväksyi torstaina Madde-nimisen tilan ulosmittauksen Sunny-Trading -yhtiön veloista.

Ritaluoma oli antanut Madden vakuudeksi Sunny-Trading -yhtiön runsaan 1,7 miljoonan euron lainasta Ålansbankenilta. Koska velan korot ja lyhennykset on laiminlyöty, se on kasvanut 2,1 miljoonaan euroon.

Kihlakunnanvouti ulosmittasi Ritaluoman tilan jo viime syksynä. Ritaluoma kuitenkin piti sitä liiallisena ja riitautti ulosmittauksen.

Ålandsbanken on yrittänyt turhaan hakea saataviaan Sunny-Trading -yhtiöltä. Vuoden 2014 tilinpäätöksen mukaan yhtiö on hyvissä varoissa. Sen tilintarkastaja antoi kuitenkin huomautuksen, että yhtiöstä on annettu vakuudeton 6,3 miljoonan dollarin laina ulkomaiselle lähipiirin kuuluvalle yhtiölle.

Ritaluoman mielestä ulosmittaus on kohtuuton, koska laina vakuutena on myös hämeenlinnalainen golfhuoneisto ja toinen espoolainen Koivumäki-niminen kiinteistö. Koivumäkeä on yritetty myydä vuosia, mutta siitä ei ole saatu ostotarjouksia.

Käräjäoikeus hylkäsi Ritaluoman valituksen. Tuomioistuimen mielestä ei ole mahdollista päätellä, että Koivumäen ja golfhuoneiston myynnistä saataisiin varat velkoihin.

Ålansbanken haki toissa viikolla Sunny-Tradingiä konkurssiin. Konkurssi saattaa edetä hitaasti, jos Yhdysvaltain Floridassa asuva Ritaluoma ei ota vapaaehtoisesti vastaan haastetta.

Verottaja haki konkurssiin Sunny Car Centerin ja joutui toimittamaan hakemuksen tiedoksi Ritaluomalle ulkoministeriön kautta. Hämeenlinnan kaupunki joutui käyttämään samaa reittiä, kun sen oli annettava tiedoksi tuomioistuimen päätös Kirstulan tonttikaupan purkamisesta. Ritaluoma omisti Sunny Car Centeriä Sunny-Trading -yhtiön kautta. Hämeenlinnalla on saatavia Sunny-Tradingiltä, koska se ei ole saanut maksua Sunny Car Centerin osakkeista. HäSa