Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikilla on kivaa, kun peli kulkee

Suomen MM-joukkueen keskiviikkoisissa harjoituksissa oli letkeä meininki. Ilmeetkin kertoivat, että hyvin on mennyt.

Alkusarjan Leijonat marssi voitosta voittoon. Torstain puolivälierässä vastaan tulee Tanska.

– Meillä on joukkueessa hyvä fiilis – positiivinen ja rento ilmapiiri, korostaa myös Leijonien puolustaja Juuso Hietanen, joka pelaa koko ajan hyvällä tasolla.

Hietanen on Leijonien tehopörssin kärkimiehiä (+6). Kanadaa vastaan koko Suomen puolustus selviytyi voittajana alun hässäköiden jälkeen.

– Pyrimme saamaan Kanadan suorahyökkäykset pois. Ehkä Kanada oli tottunut erilaisiin peleihin tässä turnauksessa, Hietanen miettii.

Jäähyjä Suomi on saanut vähän ja sekin kuuluu suunnitelmaan.

– Jäähyttömyys on teemamme. Pyrimme pelaamaan ilman jäähyjä ja puolustamaan jaloilla. Tanska ei Hietasen mielestä ole väheksyttävä vastustaja. Etenkin sen ylivoima on ollut laadukasta, kisojen toistaiseksi parasta ja inansa Suomenkin ylivoimaa tehokkaampaa.

– Hyvä joukkue sieltä tulee vastaan. Puolivälieriin ei vahingossa pääse, Hietanen muistuttaa.

Hänen mukaansa Suomi valmistautuu torstain kamppailuun samalla tavalla kuin muihinkin peleihin.

– Meillä on hyvä ryhmä. Se on sopiva sekoitus nuorta lahjakkuutta ja kokemusta. Jään ulkopuolellakin meillä on hyvä fiilis.

Hietasella on kokemusta kuudesta MM-joukkueesta.

– Vaikea on niitä verrata keskenään. Joka vuosi on uusi tilanne ja aina joukkue on erilainen. Aina on kuitenkin myös mahdollisuus voittaa.

Pietarissa Hietasen pakkipari ja kämppäkaveri on ollut Topi Jaakola.

– Hänen kanssaan on hyvä pelata. Olemme pelanneet yhdessä jo leirityksestä lähtien ja heti natsasi. Käymme Topin kanssa otteluita läpi myös hotellihuoneessa. Yhdessä katsomme valmennuksen meille antamia videopätkiä. Jos ja kun Suomi perjantaina matkustaa Moskovaan mitalipeleihin, Hietanen pääsee samalla kotikaupunkiinsa.

– Mitalipelit pelataan kotihallissamme (Moskovan Dynamo). Siellä pelasimme myös Venäjän turnauksen. Areena valmistui täksi kaudeksi. HPK voitti suomenmestaruuden kymmenen vuotta sitten. Hietanen vakuuttaa, että se aika on yhä hyvin muistissa.

Hän lähti 22-vuotiaana nuorena miehenä Hämeenlinnasta Ruotsiin. Neljän Ruotsin kauden jälkeen hän vaihtoi maisemaa Venäjälle, jossa ura jatkuu myös ensi kaudella.

– Paljon on näiden vuosien aikana tapahtunut. Elämänkokemusta on tullut ja olen nähnyt aika paljon maailmaa. Jääkiekossa olen saanut olla mukana erilaisissa tilanteissa – paljon on ollut hyvää mutta vähän joskus pettymystäkin.

Pelaajana Hietanen on tietysti mennyt harppauksin eteenpäin.

– Varmasti olen nyt fyysisesti valmiimpi kuin nuorena pelaajana. Suoritustaso on nyt vakaampi. Hyvän ja huonon päivän ero on kaventunut. Juuso Hietanen on jääkiekkosukua sanan varsinaisessa merkityksessä. Hänen isoisänsä Aarno Hietanen pelasi Tarmon SM-sarjan joukkueessa. Juuson isä Juha Hietanen on puolestaan pelannut lähes 500 ottelua HPK:ssa ja hänen paitansa roikkuu Ritariareenan katossa.

Eikä tässä vielä kaikki. Juuson pikkuserkut Joni ja Eetu Tuulola ovat tältä vuodelta jääkiekon nuorten maailmanmestareita ja heidän isänsä Marko Tuulola pelasi huiman uran ja kuului myös maajoukkueeseen.

Viime syksynä Ritariareena koki hienon hetken, kun Marko Tuulolan paita nostettiin kotihallin kattoon Eero Salisman, Hannu Savolaisen, Juha Hietasen ja Jyrki Louhen paitojen rinnalle.

Juuso Hietanen ole ainoa Hietanen Suomen MM-joukkueessa. Juuson serkku Petteri Hietanen on Leijonien mediavastaava. Petterin isä Heikki Hietanen on myös lätkämiehiä kiireestä kantapäähän – HPK:n ex-toimitusjohtaja, HPK-yhdistyksen puheenjohtaja Jääkiekkoliiton ex-toimitusjohtaja jne.

– Tällaisessa suvussa minä olen kasvanut. Olen aina tykännyt pelata ja hienoa on, että sain jääkiekosta ammatin, Juuso Hietanen sanoo.

Hän on seurannut Tuulolan veljesten pelejä nuorten kisoissa. – Hyvältä näyttää, Juuso arvioi. HäSa