Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinna haastaa kaupunkeja perustamaan puiston

Hämeenlinnan kaupunki haastaa kaikki maan kunnat ja kaupungit perustamaan puistoja Vihervuoden kunniaksi.

Torstaina Hämeenlinnaan avataan uudistettuna ja kunnostettuna taas yksi puisto, kun liikennepuisto Kaurialassa avataan yleisölle.

– Me hämeenlinnalaiset haastamme teidät: Tehkää puisto! Yksi puisto vuodessa, vaikkapa itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi, voisi olla hyvä tahti – näin aluksi. Haastamme teidät miettimään oman kaupunkinne viheralueita, rakentamaan puistoja sinnekin, minne ette niitä osanneet kuvitellakaan. Hämeenlinnassa on tehty pop-up-puistoja jopa vanhojen grillikioskien tilalle, kannusti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio Verkatehtaan kutsuvierastilaisuudessa aamupäivällä.

Rautio muistutti lisäksi, että Hämeenlinna tunnetaan linnastaan, suurmiehistään ja suurnaisistaan ja puistoistaan. Hämeenlinnaan myös saatiin maamme ensimmäinen ja maailman toinen kansallinen kaupunkipuisto 15 vuotta sitten. – Jos hämeenlinnalainen valloittaa maailman, saa hän kaupunkiin nimikkopuiston: sellainen oma puisto on Jean Sibeliuksella kaupungin keskustassa, vai pitäisikö sanoa mieluummin niin, että kaupungin keskusta sijaitsee siinä puistossa. Sitä kuuluisaa Hämeen linnaakin ympäröi puisto, Rautio totesi. HÄSA