Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miksi maauimala on auki niin kummallisesti?

Hämeen Sanomien lukija kysyi torstaina Tekstarit-palstalla, miksei Ahveniston maauimalaan pääse aamu-uinnille joka päivä.

Toukokuun lopussa maauimala on ollut suljettuna maanantaisin ja tiistaisin, kun muina arkipäivinä on avattu vasta iltapäivällä. Ahveniston maauimalan yrittäjä Jari Roive, miksei joka päivä pääse aamu-uinnille?

– Olemme päättäneet avausajat viime kesän kävijämäärien perusteella, kun olimme auki joka päivä kello 7 alkaen. Niin aikaisin uimavalvoja oli vain 1–2 uijan kanssa, mikä käy yrityksenä kalliiksi. Altaaseen alkaa paistaa aurinko kunnolla vasta kello 10, jolloin paikalle tulee enemmän ihmisiä.

– Ensi maanantaina alkaa uusi sesonki, ja aikaiselle aamu-uinnille pääsee kahdesti viikossa. Juhannuksesta alkaen muinakin päivinä avataan jo kymmeneltä. Mihin kesällä kolmesti vaihtuvat aukioloajat perustuvat?

– Ne päätetään lomasesonkien ja viime kesän kokemusten perusteella. Esimerkiksi koulujen alkaessa aamut ja aamupäivät hiljenivät todella paljon. Toukokuussa uimahalli oli vielä auki, ja koulut loppuivat iltapäivällä. Pääsesonki alkaa juhannuksesta.

– Kuntien vetämillä maauimaloilla on mahdollisuus työllistää valvojia aamusta iltaan, mutta me pyörimme pääsylipputuloilla. On hankala yhtälö pitää tasapaino asiakkaiden ja yrityksen etujen välillä. Onko aukioloajoista tullut palautetta?

��� Esimerkiksi tällä viikolla maanantaina ja tiistaina on ollut parhaat kelit, mutta olimme juuri silloin kiinni. Ymmärrän, että tyhjä maauimala näyttää hölmöltä hellepäivänä. Emme ole kuitenkaan ennustajia. – Kun tulee ensimmäinen sadejakso, kukaan ei edes muista maauimalaa. Jos kelit pysyvät hyvinä ja tulee erityisesti ryysistä, voimme tarvittaessa pohtia jatkoa tilannekohtaisesti. HÄSA