Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hattula valmistautuu kilpailutukseen

Hattulassa pohditaan parhaillaan, miten kunta varmistaa terveyspalveluiden säilymisen Parolassa. Hattulalla ja Janakkalalla on yhteistoimintasopimus palveluiden hoitamisesta.

Vuodesta 2012 alkaen Hattulan kunnan avoterveydenhuollon sekä vuodeosaston palvelut on tuottanut Pihlajalinna. Nykyinen sopimuskausi päättyy maaliskuun lopussa vuonna 2018. Parolan terveysaseman kiinteistö on ollut pitkään remontin tarpeessa, ja sisäilman laadussa on ongelmia. Tilaratkaisuista ei ole tehty mitään päätöksiä.

Hattulan kunnanhallitus käsittelee tilannetta maanantaina. Kunnanjohtaja Lauri Inna esittää, että Janakkalan ja Hattulan yhteisen perusturvalautakunnan pitäisi käynnistää terveyspalveluiden kilpailutus Hattulan palveluiden turvaamiseksi 1.4.2018 alkaen. Asia vaatii ensin vielä Hattulan valtuuston päätöksen. Ajatuksena on etsiä kilpailutuksella yksityinen kumppani sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla toimivaan yhteisyhtiöön. Kilpailutus koskisi siis myös sosiaalipalveluita sote-uudistuksen linjausten mukaisesti, mutta tältä osin kilpailutuksen kohde tarkentuu myöhemmin. Lisäksi kunnanhallitukselle esitetään, että se valtuuttaisi kunnanjohtaja Innan sekä perusturvajohtaja Anitta Leinosen, henkilöstö- ja talousjohtaja Annu Kalliaisenahon sekä teknisen johtajan Juha Prittisen yhdessä Hattulan ja Janakkalan kuntien edustajien ja ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa toimimaan hankkeen valmistelijoina. HÄSA