Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Li Andersson haluaa Suomeen vihervasemmistolaisen hallituksen

Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi viikonloppuna nouseva Li Andersson sai murskavoiton puolueen neuvoa-antavassa jäsenvaalissa.

Andersson sai noin kaksi kolmasosaa kaikista äänistä, ja se riitti muille puheenjohtajaehdokkaille. Kansanedustajat Jari Myllykoski ja Aino-Kaisa Pekonen ilmoittivat maanantaina, että he jättäytyvät kisasta.

Tuleva puheenjohtaja sanoi, ettei hän ollut varautunut näin selvään voittoon.

– En ollut. Ja aika lyhyt aika tässä oli muutenkin henkisesti valmistautua ennen kuin lehdistötilaisuus alkoi. Mutta tuntuu kyllä äärimmäisen hyvältä. Olen todella kiitollinen meidän jäsenistölle.

29-vuotias Andersson sanoo, että vaikka hänet tuodaan aina esille nuorena poliitikkona, hän on toiminut jo pitkään vasemmistoliitossa.

– Luulen, että meidän jäsenistö on nähnyt sitä työtä, mitä olen tehnyt useamman vuoden, eli kiertänyt maata ja puhunut vasemmistoliiton politiikan puolesta.

Andersson sanoo unelmoivansa suurista kannatusluvuista tulevissa eduskuntavaaleissa.

– Kyllä meidän tavoite on yksiselitteisesti voittaa seuraavat vaalit.

Hän haluaa myös viedä puolueen hallitukseen, mutta toivoo, että hallituspohja tulisi olemaan sellainen, että siellä olisi mahdollista tehdä vasemmistoliiton äänestäjien ja kannattajien toivomaa politiikkaa.

– Toivon, että saataisiin punavihreä hallituskoalitio muodostettua.

– Kun gallupeja katsoo, tuntuu siltä, että ihmiset myöskin toivovat sellaista johtajuutta, jossa painotetaan enemmän oikeudenmukaisuutta ja painotetaan sitä, että huolehditaan niistä kaikista heikoimmassa asemassa olevista ihmisistä.

Uusi puheenjohtaja ei näillä näkymin aio lähteä puolueen presidenttiehdokkaaksi.

– Pidän sitä äärimmäisen epätodennäköisenä. Meillä on puolueessa muita hyviä ehdokkaita siihen tehtävään.

Anderssonin myötä vasemmistoliittoon on tullut paljon uusia kannattajia. Katso videolta, miten hän aikoo pitää myös vanhat kannattajat mukana.

Katso Li Anderssonin haastattelu!