Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Frisbee lensi taidolla keskustassa

Kuopiolainen FC Uje oli paras joukkue kaupungin keskustassa kisatussa Cityfrisbeegolfissa. Neliosaisen Cityfrisbeegolf tourin avannut Hämeenlinnan osakilpailu käsitti yhdeksän väylää, jotka heitettiin kaksi kertaa.

FC Uje selvisi toisella kierroksella vain 19 heitolla eli se heitti kierroksen kahdeksan alle ihannetuloksen.

Voittajajoukkueessa heittivät Antti Partanen, Olli Partanen ja Sami Räsänen, joka onnistui tekemään hole-in-onen kahdeksannella väylällä Kirkkopuistossa.

– Se oli urani yhdeksäs holari. Viimeksi heitin holarin vuosi sitten Siilinjärven torilla, Räsänen sanoi.

Koko savolaistrio heittää neljättä kesäänsä yhdessä.

– Hyvät väylät, joiden suunnitteluun on mennyt varmaan aikaa. Oikein monipuolista ja haastavampaa, mitä kartalta katsottuna vaikuttaisi.

Olli Partanen voitti aliupseerien frisbeegolfin SM-pronssia tänä vuonna. Antti Partanen saavutti Ahvenistolla 15 vuotta sitten ampumahiihdon junioreiden SM-kultaa.

Mitalitrion täydensivät Ylärauta ja Team ob. Hämeenlinnalainen #Säykki oli kuudes, sillä joukkue heitti molemmilla kierroksilla kolme alle ihannetuloksen. Joukkueesta Hannu Helenius heitti holarin nelosväylällä.

– Kirjaston vieressä oli alamäkeen menevät portaat. Näin puiden välissä hyvän linjan. Mietin, että frisbee voisi hyvin mennä siitä. Heitin viimeksi kaksi vuotta sitten Tervakosken kakkosväylällä holarin, kuutisen vuotta lajia harrastanut Helenius sanoi.

Monille haastava väylä oli kakkonen, jossa vähillä heitoilla selvitäkseen täytyi ylittää Vanajavesi.

– Holari oli hyvä korvike, sillä kaverit joutuivat paikkaamaan minun Vanajaveteen päätynyttä heittoani. 80 metrin ylitys pitäisi onnistua, mutta epäonnistuin, Helenius sanoi.

Helenius oli tutustunut pariin väylään katselemalla vahvasti, sillä hän toimii siltatyötä tekevän Kreaten työnjohtajana.

Hämeenlinnalainen DG Chelsean viisi vuotta heittänyt Arto Koivisto nautti kisatunnelmasta.

– Nämä olivat erikoismestoja. Tulin tähän kisaan siksi, että harvoin pääsee heittämään keskellä kaupunkia. Tämä on koukuttava laji, johon jää kiinni. Parissa viikossa oppii tyylin. Ensimmäisen kesän jälkeen on vaikeampaa parantaa, sanoi Koivisto.

– Hyväksi heittäjäksi kehittyminen vie vuosia. Eri heittotyylejä on syytä treenata. Itseä vastaan on hyvä kilpailla, Koivisto sanoi. Tamperelainen PirFG Kultamunat selvisi helposti Vanajaveden ylityksestä.

– Kun heittää yli sata metriä ja parhaimmillaan 120 metriä, 80 metrin vesistön ylitykset ovat perusjuttuja. Sai rennosti tähdätä. Reitillä tuuli haittasi puttaamista, sanoi Toni Lehto.

TD Productionsin Jesse Laaksonen kuului kisan järjestäjiin.

– Viime vuonna oli ensimmäinen kiertue. Koko idea lähti saunan lauteilla. Hämeenlinnan Jukka Peltonen on auttanut paljon ratojen suunnittelussa. Pari kertaa radat menivät uusiksi. Perjantaina huomasimme, että koulun piha oli täynnä busseja, Laaksonen sanoi.

Tourin seuraavat kisat ovat Jyväskylässä, Oulussa ja Tampereella. – Joka paikkakunnalle haetaan jotain spesiaalia. Hämeenlinnassa se oli Vanajaveden ylitys. Jyväskylässä viikon päästä spesiaaliväylä on Harjun portaat, kertoi Laaksonen. HÄSA