Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin johdosta tutkintapyyntö

Kuntapoliittisiin kiistoihin haluaa oman mausteensa heittää iittalalainen oikeustieteen lisensiaatti Simo Leivo.

Hän on tehnyt poliisille tutkintapyynnön, jonka kohteina ovat Hämeenlinnan kaupunginhallitus, kaupunginjohtaja Timo Kenakkala ja apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo. Myös kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) on listalla.

Perusteluina ovat mm. se, että Kiemunki olisi esteellisenä osallistunut Lulu Rannetta (ps.) koskeneen asian käsittelyyn valtuustossa 11.5. Tosin tuona ajankohtana ei ollut valtuuston kokousta.

Kaupunginhallitusta ja kaupunginjohtajia Leivo syyttää siitä, ettei se ole käynnistänyt Kiemunkia kohtaan vastaavaa kuntalain 40 §:n mukaista menettelyä, jonka kohteiksi Lulu Ranne ja osin myös Kari Ilkkala (ps.) ovat joutuneet. Perusteluna on Kiemungin maaliskuussa Lulu Ranteen yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä saama sakkotuomio.

Leivo syyttää kaupunginjohtajia ja kaupunginhallitusta, ettei Kiemunkia ja Rannetta ole kohdeltu tasapuolisesti ja toisaalta Kiemungin ei ole valtuuston puheenjohtajana edes edellytetty toimivan puolueettomasti. Jo aikaisemmin keväällä Leivo kanteli Julkisen sanan neuvostoon paikallisen median asiaan liittyneistä uutisista. HÄSA