Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhustenpäivää juhlitaan ensi vuonna Hämeenlinnassa

Valtakunnallinen Vanhustenpäivän pääjuhla järjestetään Hämeenlinnassa lokakuussa 2017. Tilaisuudessa julistetaan alkaneeksi vanhustenviikko ja palkitaan onnistuneita kokeiluita ikäihmisten palveluissa.

Vanhustenpäivää on vietetty aina vuodesta 1954 alkaen ja vanhustenviikkoa vuodesta 1971. Hämeenlinnan juhla järjestetään Verkatehtaan Vanajasalissa.

Tapahtuman valmisteluissa mukana olevan Hämeenlinnan Sisälähetys ry:n toiminnanjohtaja Elisa Pilli-Sihvola kertoo, että juhlaan odotetaan satoja osallistujia ympäri maata.

– Toivotan kaikki hämeenlinnalaiset ja lähipaikkakuntalaiset tervetulleeksi kaikille avoimeen juhlaan. Toivottavasti juhla saa arvoisensa yleisön.

Osallistujamäärän takia tapahtumapaikaksi valittiin juuri Vanaja-sali. Hämeenlinnan kaupungin on tarkoitus rahoittaa tilavuokra kaupunginjohtaja Timo Kenakkalan ehdotuksen mukaan. Tapahtuma järjestetään vuonna 2017, joka on Suomen itsenäistymisen satavuotisjuhlavuosi. Elisa Pilli-Sihvola lupaa, että juhlavuosi tulee näkymään vanhustenpäiväjuhlassa, jolle on myönnetty Suomi 100 vuotta -status.

Juhlan suojelijaksi on pyydetty tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä, jonka läsnäolosta on esitetty toivomus tasavallan presidentin kansliaan.

Ensi vuonna myös Hämeenlinnan sisälähetys ry täyttää 110 vuotta. Pilli-Sihvolan mukaan vanhustenpäiväjuhla on yksi tapa juhlistaa merkkipaalua, joka tulee näkymään myös muuten kaupungissa.

Vanhustenviikkoa ja pääjuhlaa organisoi ja ylläpitää Vanhustyön keskusliitto. Juhlapäivän järjestävät perinteisesti kaupunki, paikallinen vanhusneuvosto ja kolmannen sektorin toimija yhteistyössä. Tänä vuonna vanhustenpäiväjuhla on Jyväskylässä 2. lokakuuta. Vanhustenpäivää vietetään 62. kerran. HÄSA