Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnahölkkä on Kisan 100-vuotisjuhlajuoksu

Hämeenlinnan Kisa isännöi perjantaina jo perinteisen Linnahölkän.

Hölkkä juostaan samalla reitillä toisen kerran. Lähtö ja maali sijaitsevat Elenia-areenan edustalla. Kilpailukeskus on palloiluhallissa.

Linnahölkässä juostaan virallisesti mitattu 10 kilometrin matka. Urheilupuistosta osanottajat säntäävät aikaisemmistakin hölkistä tutulle rantareitille.

Tänä vuonna Linnahölkkä on myös 100-vuotiaan Kisan juhlajuoksu.

Turun Urheiluliiton Jukka Kero voitti miesten kilpailun viime vuonna ajalla 32.52. Nopein nainen oli N40-sarjan voiottanut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Mari Hyyppä. Hyypän aika oli 39.57.

Vanhalla reitillä mainiota vauhtia aikoinaan pitäneet Jarkko Järvenpää ja Laura Markovaara eivät tämän vuoden hölkkään pääse mukaan hyvästä syystä. Kumpikin nimittäin edustaa Suomea Amsterdamin EM-kisojen puolimaratonilla.

Sarjoja on tuttuun tapaan paljon (M–M65, N–N60). Lisäksi mukana ovat miesten ja naisten kuntosarjat, joissa on arvontapalkintoja. Kilpasarjoissa palkitaan kolme parasta ja bonuspalkinnon saavat kisan nopein mies- ja naisjuoksija. Kaikki osanottajat saavat muistoksi t-paidan ja heille on tarjolla myös pullakahvit.

Ilmoittautua voi vielä paikan päällä. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan Pullerin palloiluhallissa perjantaina kello 17 alkaen.