Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Indiaana Jokinen tarvitsi apua aarrejahtiin

Pieniä aarteenmetsästäjiä jännittää. Heidän pitäisi saada löytää aarrekartan palanen.

– Indiaana, en mä uskalla! supattaa yksi lapsista.

Onneksi arkeologian professori Indiaana Jokinen on lasten turvana. Hänen arkkivihollisensa, kirkkohistorian professori Waltteri Tolvana kiertelee asumuksensa pihaa ja kähisee itsekseen.

Tolvana ei jupinaltaan huomaa, että neuvokkaat lapset saavat kartan napattua.

– Juoskaa pakoon! Heti! kehottaa Indiaana Jokinen. Ja lapsethan juoksevat. Hattulan seurakunnan alakouluikäisten leireillä seikkaillaan kaksi päivää kadonneen aarteen jäljillä. Indiaana Jokinen tarvitsee leiriläisten apua etsiessään Jeesuksen ristin palaa, joka on kadonnut Hattulan Pyhän ristin kirkosta.

Seurakunnan nuorisotyönohjaaja Carita Rosberg kertoo, että leireillä on yleensä aina ollut jokin teema. Vain 2000-luvun alussa vedettiin joitakin teemattomia leirejä.

Viime vuosina lastenleireillä on seikkailtu esimerkiksi salapoliiseina ja kokkeina. Seurakunnan nuorisotyöntekijät pallottelevat ideoita ja keittävän teeman yhdessä. Teeman avulla leirille on helppo kehittää ohjelmaa.

Seurakunnan lastenleirit ovat olleet erittäin suosittuja. Rosberg kertoo, että edellisen leirin paikat täyttyvät kuudessa minuutissa. Lapset olivat saaneet jo etukäteen tiedon, että leirillä he pääsevät auttamaan Indiaana Jokista. Nuorisotyönohjaaja Salla Yrjälä kertoo, että Indiaana lähestyi heitä henkilökohtaisesti leirikirjeessä.

Leirin aluksi lapset katsoivat viisiminuuttisen videon, jossa kerrottiin Indiaana Jokisen seikkailuista ja Pyhän ristin palasen etsinnästä.

Seurakunnan vs. nuorisotyönohjaaja Markus Juutila saa vetää nahkatakin ja hatun ylleen ja ruoskan vyölleen vielä yhdellä leirillä. Lapset ovat onneksi valmiita auttamaan Indiaanaa.

– Hauskinta oli juosta Waltteri Tolvanaa karkuun, kertovat Fanny Huttunen ja Joona Koivisto yksimielisesti. Lapsia yhdelle leirille mahtuu mukaan 25. Leirejä on kaikkiaan kolme, ja leiriläiset ovat 1.–6.-luokkalaisia. Kullakin leirillä yövytään yksi yö Tömäjärven leirikeskuksessa.

Kokemuksesta Rosberg voi kertoa, että kolme kaksipäiväistä leiriä putkeen vaatii kaikilta leirin vetäjiltä tiiviin puristuksen. Leireillä työskentelee kolme ohjaajaa ja kahdeksan isosta.

Vierailevana tähtenä leireille ilmaantuu seurakunnan kesäteologi Miikka Tarpeenniemi, joka esittää Indiaana Jokisen arkkivihollista Waltteri Tolvanaa.

– Roolin vetäminen käy kurkun päälle, sillä hahmon täytyy kähistä uskottavasti.

Tarpeenniemeä kysyttiin vähän yllättäen vetämään arkkivihollisen roolia, mutta hän suostui hommaan samantien. Ensimmäisen leiripäivän iltapäivä kului nopeasti, sillä lapset kiersivät kahdeksan erilaista rastia.

Lapset pääsivät esimerkiksi kirjoittamaan näkymättömällä musteella ja väistelemään myrkkykäärmeitä hiekka-aavikolle.

Patrick Piekkari, Aarni Kenraali, Hilma Huttunen, Nea Kilpiäinen ja Armi Huttunen pohtivat, että Waltteri Tolvana oli onneksi tyhmyyksissään unohtanut kartanpalan kulhoon terassille.

Seuraavaksi lapset suuntaavat Indiaana Jokisen isän eli Henkka Jokisen työhuoneelle. Siellä he etsivät johtolankoja Raamatusta. – Nyt ei ehdi puhua. Etsintä on vielä kesken, he sanovat ja juoksevat jatkamaan aarteenetsintää. HÄSA