Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korkkarit kattoon kuntoasemalla

Yrittäjät Liisa Korhonen, Anne-Marie Kainulainen ja Reija Siltanen remontoivat aviomiestensä kanssa uutta Fit Station-ryhmäliikuntakeskusta linja-autoaseman yläkertaan. Ammattilaisten apua on tarvittu sähkö- ja putkiasennuksissa, mutta muuten yrittäjät ovat selvinneet talkoovoimin. Kuntosalia ei Fit Stationille tule, vaan kuntoaseman kortilla pääsee neljälle eri kuntopysäkille ympäri Hämeenlinnan. Toimitusjohtaja Korhonen kertoo, että kuntosaleja on jo riittävästi.

– Haluamme keskittyä omaan marginaaliimme tarjoamalla monipuolista ryhmäliikuntaa, kuten tankotanssia ja akrobatiaa. Kuntosalit vaativat paljon investointeja, mutta me panostamme omaan kalustoomme, Korhonen sanoo. Uudet pyörivät tankotanssitangot lisätään remontin yhteydessä. Muu kalusto tulee yrityksen entisistä Saarioisten tiloista. Entinen My Flow muutti nimensä Fit Stationiksi muuton yhteydessä.

Sisäkattoon on asennettu metalliset tangot, joiden varaan akrobatian harrastajat voivat ripustautua liinoilla. Lisäksi kiinteistö on saanut muutamia uusia väliseiniä, seinämaalit ja lattiamatot.

Tiloissa oli valmiina pukuhuoneet entisen capoeira-koulun jäljiltä. Se helpotti mittavaa urakkaa.

– Meidän on pitänyt tehdä paljon töitä sen eteen, että tiloista saataisiin viihtyisät ja kauniit. Halusimme silti kunnioittaa rakennuksen 1950-lukulaista henkeä, Anne-Marie Kainulainen painottaa.

Fit Stationin yrittäjien vetoomuksen ansiosta linja-autoaseman parkkipaikoille saa pysäköidä neljästä asti kiekotta ja maksutta. Muutos tuli voimaan heinäkuun alussa.

Yrittäjät perustelivat kaupungille tarvetta sillä, että Wetterhoffin henkilökunta käytti paikkoja vähän kolmen jälkeen iltapäivisin. Korhonen uskoo, että parkkipaikoilla voidaan saada eloa hiljaiseen keskustaan. Fit Stationilla vedetään syksyllä ensimmäistä kertaa senioritunteja. Vauvoillekin järjestetään omat jumppansa ja 4–11-vuotiaille on akrobatia-, tankojumppa- ja sirkuskursseja.

Kuntoaseman uutuus on lounasjumppa. Se on lounastunnin aikaan järjestettävä ryhmäliikuntatunti, jolloin kuka tahansa voi piipahtaa tekemässä treenin ja vasta sitten kipaista syömässä. Korhosen mukaan se virkistää kehoa, koska se katkaisee istumatyön kierteen. Kainulaisen mukaan Fit Station on ainoa ryhmäliikuntakeskus Hämeenlinnassa, jossa voi harrastaa heels-korkokenkätanssia. Kenkien korkeudella ei ole väliä, kunhan ne ovat omaan jalkaan sopivat ja tarpeeksi tukevat.

Heelsin ja tuolitanssin vetovastuu on Reija Siltasella. Hän kertoo, että hänen on täytynyt itse opetella tuolitanssin salat.

– Olisi mielenkiintoista päästä jonkun muun oppiin. Emme ole löytäneet tuolitanssia mistään muualta Suomesta, Siltanen ihmettelee. Ryhmäliikunnan testitunnit aloitetaan heti, kun tilat valmistuvat heinäkuun lopulla. Arkikalenteri alkaa pyöriä 22. elokuuta. HÄSA