Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eetu Tuulola lähtee Pohjois-Amerikkaan

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden keväällä voittanut Hämeenlinnan Pallokerhon laitahyökkääjä Eetu Tuulola lähtee hakemaan vauhtia mahdolliselle NHL-uralle Kanadan junioriliigasta. Tuulolan ensi kauden osoite on Western Hockey Leaguen Everett Silvertips.

NHL-seura Calgary Flames varasi nuoremman Tuulolan kiekkoilevista veljeksistä liigan draftissa kuudennella kierroksella. Muutama päivä myöhemmin hänet varasi hieman nopeammin junioriliiga Canadian Hockey Leaguen varaustilaisuudessa Yhdysvaltojen puolella Washingtonin osavaltiossa pelaava Everett, numerolla 40 (ensimmäinen kierros). Tuulolaa motivoi yhtäältä oma halu kehittyä NHL-pelaajaksi ja toisaalta Flamesin organisaation tahto. Hän palasi viime viikolla tulokasleiriltä Calgarystä, jossa ratkaisu ensi kauden pelipaikasta syntyi.

– Siellä otettiin asia esille ja Calgary ilmaisi, että olisi hienoa, jos voisin mennä sinne ja opetella Pohjois-Amerikan pelityyliä. Heti, kun nimi tuli CHL-draftissa esiin, alettiin puimaan HPK:n ja CHL:n eroja, kummassa on parempi pelata ja niin edelleen, Tuulola kertoo.

Tuulola tapasi Calgaryssä myös Silvertipsin johtoa. Kookkasta hyökkääjää ollaan alustavasti sovittamassa Everettissä isoon rooliin kärkiketjuissa.

– Everett lupasi, että mahdollisuus tulee hyvissä kentissä ja isolla peliajalla. Se varmaan vaikutti eniten päätökseeni, sen lisäksi, että haluan oppia pienen kaukalon ja pohjoisamerikkalaisen pelityylin ihan tulevaisuudenkin kannalta, jos joskus portit NHL:ään aukeavat, Tuulola taustoittaa.

18-vuotias peluri on lähdössä Yhdysvaltoihin heti, kun saa viisumin ja WHL-joukkueen harjoituskausi alkaa. Sitä ennen hän on tehnyt jo hieman taustatutkimusta ensi kauden pelipaikastaan.

– Näyttäisi olevan hyvät treeniolosuhteet ja fanikulttuuri. Varmasti mukava paikka. En ole koskaan käynyt, enkä tiedä kaupungista sen enempää, mutta tapasin joukkueen johdon Calgaryssä. Ihan mukavia kavereita olivat. Tuulolalla on HPK:n kanssa ammattilaissopimus, joka kattaa vielä ensi kauteen. Sopimukseen kuului kuitenkin optio siirrosta Pohjois-Amerikkaan.

HPK:n uusi päävalmentaja Antti Pennanen olisi mielellään nähnyt laiturilupauksen joukkueessaan ensi kaudella. – Liiga on hyvä sarja kehittyä nuorille pelaajille, eikä vähiten sen takia, että pelaaja pelaa miesten pelejä ja on aikaa myös harjoittelulle. Uskon myös, että olisimme pystyneet tukemaan Eetua kehittymisessään kohti ammattimaisuutta. Kunnioitamme Eetun päätöstä ja toivotamme kaikkea hyvää Eetulle ensi kaudelle, Pennanen sanoo HPK:n tiedotteessa. HäSa