Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kovaa peliä Kaurialassa

Kaurialan urheilukentällä voi seurata lauantaina amerikkalaista jalkapalloa ja rugbya yhden pääsylipun hinnalla. Lajien hämeenlinnalaiset seurat Huskies ja Linna Rugby Club järjestävät kahden ottelun tapahtuman, jossa seurojen miesjoukkueet hakevat SM- ja ykkösdivisioonapisteitä.

Linna RC kohtaa kello 13 Jyväskylän. SM-sarjassa vain yhden pisteen erolla peräkkäisillä sijoituksilla olevien joukkueiden ottelusta odotetaan kovatasoista.

Todella fyysistä forward-peliä suosivaa Jyväskylää pidetään hienoisena ennakkosuosikkina. Kaksi edellistä ottelua hävinnyt LRC saa kotiotteluun kokoonpanon, jonka valmentaja Ray Dickson uskoo pystyvän pysäyttämään Jyväskylän jyrääjät.

– Meillä on Suomen paras pakka takapelaajia. Forwardiemme pitää pystyä varmistamaan pallonhallinta, jotta voimme käyttää parasta asettamme Jyväskylää vastaan, Dickson sanoo Linna Rugby Clubin tiedotteessa.

Ottelulla voi olla suuri merkitys syksyn jatkopelejä ajatellen. Neljäntenä SM-sarjassa oleva Linna Rugby on pelannut jo puolet runkosarjan otteluistaan voittaen niistä kaksi. Molemmat ottelunsa voittaneelle Jyväskylälle peli on vasta kolmas.

Runkosarjassa sijoille 3–6 tulleet joukkueet karsivat pääsystä semifinaaleihin. SM-sarjan keskikasti oli viime kaudella todella tiukka, joten pudotuspelipaikka voi olla kiinni yksittäisestä pisteestä. Hämeenlinna Huskies lähtee ennakkosuosikkina kaatamaan Kouvolan Indiansia kello 16 alkavassa ottelussa. Huskiesin pelaaja-valmentaja Stan Bedwellin mukaan vierasjoukkue on nuori ja siltä puuttuu voittamisen kulttuuri. Bedwell sanoo joukkueensa murskaavan Indiansin, kunhan Huskies keskittyy omaan peliinsä.

– Vastustajalla on muutamia erittäin vaarallisia pelaajia, joten ylimielinen asenne voi saattaa meidät vaikeuksiin.

Vuosia Euroopassa pelannut Bedwell kehottaa jenkkifutisfaneja saapumaan paikalle jo rugbyotteluun.

– Olen huomannut, että kannattajien välillä on ikuinen kina siitä, kumpi laji on kovempi. Minusta se on huvittavaa, sillä molemmat lajit vaativat fyysisyyttä ja pelaajilta intohimoa antaa kaikkensa kentällä ja harjoituksissa.

Huskies on myös harjoitellut treeneissä rugby-tyylistä, jalkoihin käyvää taklaustekniikkaa.

– Lajit voivat oppia toisiltaan ja fanit voivat löytää uusista lajeista mielenkiintoisia piirteitä. Suomessa jääkiekko on kuningaslaji ja HPK on kaupungin seuroista suurin. Mutta kiekkoa ei pelata kesällä, joten lätkäfanien kannattaa antaa jenkkifutikselle ja rugbylle mahdollisuus, Bedwell vinkkaa.

– He saattavat hyvinkin löytää Kaurialasta lajin tai kaksi, joita voi kannattaa kesällä yhtä kiihkeästi kuin HPK:a talvisin.