Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemällä birdiellä kärkeen

Espoolainen Casper Simberg ylsi mainioon kierrokseen keskiviikkona Tawast Golfissa alkaneissa golfin suomenmestaruuskisoissa. Lohjalaista St. Laurence Golfia edustava Simberg avasi kisan 66 lyönnin (kuusi lyöntiä ale parin) kierroksella ja johtaa kisaa kahdella lyönnillä ennen Ålands Golfklubin Sebastian Lindmania ja Hämeenlinnan pelaajista parhaiten onnistunutta Tawast Golfin Tuomas Nukaria.

Myös Aulangon Golfklubin Jonne Eerola aloittaa torstain kierroksen hyvistä asemista. 70 lyönnin (–2) tuloskortin allekirjoittanut Eerola on jaetulla seitsemännellä sijalla.

Casper Simberg pääsi Tawastin viheriöille jo aamutuimaan. Tasan kello kahdeksan startannut 22-vuotias golffari sai heti juonesta kiinni ja selvitti ensimmäiset yhdeksän reikää 32 lyönnillä (–4). Kierroksen loppukin tuli tasaisen hyvin.

– Tein päivän aikana seitsemän birdietä ja vain yhden bogeyn (väylällä 15). Tänään oli hyvä päivä, sillä sain putteja hyvin sisään. Pelaaminen oli muuten sellaista peruslyömistä, mutta pysyin koko ajan hyvin pelissä mukana, Simberg kuvaili.

Simbergin tulos on kova noteeraus Tawastin kentällä. Se sivuaa TawG:n Ville Kurosen kenttäennätystä, mutta vain epävirallisesti. Sateen pehmittämillä Tawastin väylillä pelaajat saivat nimittäin puhdistaa pallonsa.

– Kerran aiemmin olen yltänyt 66 lyöntiin Latviassa pelatussa kisassa, Simberg muisteli.

Myös kisassa toisena oleva ahvenanmaalainen Sebastian Lindman oli tyytyväinen SM-kisan avaukseensa. Vain kerran 23-vuotias Lindman myönsi tarttuneensa väärään mailaan.

– Seitsemännellätoista väylällä löin jatkolyönnin yli greenin. Siinä tein ainoan bogeyni, Lindman kertoi.

TawG:n Tuomas Nukari oli yhtä hymyä avauskierroksensa jälkeen. Reikäpelin SM-hopeaa viime viikolla saavuttanut Tupe näytti, että myös lyöntipeli sujuu tällä hetkellä hyvin.

– Hyvin sujunut reikäpelikisa toi hieman ylimääräistä jännitystä, mutta se saattoi olla ihan hyväkin juttu. Puttaaminen sujui tänään erittäin hyvin. Sain sisään muutaman isonkin pelastuksen. Tuttujen pelikaverien (Lahden Golfin Atte Länsiluoto ja Kullo Golf Clubin Joonatan Jolkkonen) kanssakin oli mukava pelata. Minulla oli tänään myös hyvä caddie (Jari Salo), Nukari nauroi.

Myös Nukari kiersi kenttää aamupäivän ryhmissä.

– Aamulähdöt ja vielä ykköstiiltä sopivat minulle hyvin. Huomenna olenkin sitten iltapäivän ryhmissä, mutta toivottavasti peli sujuu silloinkin hyvin, Nukari pohti.

Kotikentällään pelanneen 21-vuotiaan Nukarin menoa seurasi myös runsaasti yleisöä.

– Toivottavasti kisat kiinnostavat väkeä myös seuraavina päivinä, kun päästään ratkaisukierroksille, Nukari sanoi.

AGK:n Jonne Eerola lukeutui keskiviikon yllättäjiin. Miehen peli pysyi kasassa melkein kierroksen loppuun saakka. Tummempaa tulosta korttiin lätkäistiin vasta kasiväylällä, joka oli Eerolan toiseksi viimeinen väylä.

– Löin avaukseni outiin. Se oli tyhmä virhe, sillä valmistautuessani lyöntiin ei tuntunut hyvältä, mutta silti piti vain mäiskäistä, Eerola harmitteli. SM-kisat jatkuvat Tawast Golfissa torstaina pelattavalla toisella kierroksella kello 7.30 alkaen. 36 reiän jälkeen miesten kisaa jatkaa 54 parasta pelaajaa ja tasatulokset. HäSa