Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pokemon Go toi taskuhirviöt Hämeenlinnaankin

Puhelin värähtää, ja kiirehdin katse ruudussa kohti rantaa. Hämeen Linnan edustalla eteeni ilmestyy Poliwag, jonka nappaan pokepalloon.

Pokemon Go -mobiilipelissä todellisuus laajentuu ja pokemonit valloittavat oikean maailman. Hämeenlinnassa taskuhirviöitä tulee vastaan keskusta-alueella joka kadunkulmassa. Pokemonsaleja on tunnetuissa paikoissa, kuten Suomenkasarmilla ja linnassa.

Maailman suosituimmaksi mobiilipeliksi viikossa nousseen Pokemon Go:n julkaisua jouduttiin lykkäämään Euroopassa, koska palvelimet eivät kestäneet suunnattomia lataajamääriä. Suomessa kärsimättömimmät ovat silti päässeet jo hirviöjahtiin, koska sovelluksen saa ladattua verkosta kiertoteitä.

Facebookissa suomalaisella Pokemon Go -sivulla on melkein 2 500 tykkäystä, ja lähes 30 hämeenlinnalaisella käyttäjällä on myös oma ryhmänsä.

Game Boylle 20 vuotta sitten julkaistu Pokemon-peli innosti sukupolvellisen lapsia keräämään kaikki 150 taskuhirviötä. Suomessa tv-sarja synnytti ilmiön 2000-luvun vaihteessa. Pelin suosio ei silti perustu pelkkään nostalgiaan.

Koukuttavinta pelissä on laajennettu todellisuus. Puhelimen kameran avulla pokemon näkyy kännykän ruudulla pelaajan edessä tosimaailmassa.

Laajentunut todellisuus voi myös aiheuttaa ongelmia. Nettipoliisi Marko “Fobba” Forss varoittaa Facebookissa siitä, ettei virtuaaliötököitä kannata jahdata missä sattuu. Siten voi satuttaa itsensä tai syyllistyä jopa rikokseen, kuten hallinnan loukkaukseen.

On siis syytä muistaa, että ruudulla näkyviä pokemoneja tärkeämpiä ovat oikeat ihmiset. Hämeen linnalla pitää myös varoa, ettei putoa vallihautaan. HäSa