Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Milloin lentopisteiden keräämisestä on hyötyä?

Lentoyhtiöillä on omat kanta-asiakasohjelmansa, joihin kuulumalla on mahdollista kerätä lentopisteitä.

Kuinka paljon pitää matkustaa, että Finnair Plus -pisteiden kerääminen kannattaa, Finnair Plussan palvelupäällikkö Pipsa Hukka?

– Finnair Plus -jäsenyys sopii kaikille asiakkaille. Pisteitä voi kerätä lentojen lisäksi myös yhteistyökumppaneidemme palveluista. Palkintoja voi lunastaa kokonaan pisteillä tai pisteiden ja rahan yhdistelmällä, joten pienenkin pistemäärän voi hyödyntää.

Paljonko pisteitä saa kotimaan lennoista? Entä kaukolennoista?

– Finnairin reittilennoista myönnetään pisteet vyöhykkeiden ja lipputyyppien mukaan.

– Suomen sisäisistä lennoista saa 250 – 1 500 pistettä, Pohjois-Euroopan sisäisistä 250 – 2 000 ja muusta Euroopasta ja Lähi-idästä 500 – 4 000 pistettä. Aasian ja Pohjois-Amerikan lennoista saa 2 000 – 16 000 pistettä.

Paljonko pisteitä kertyy, jos tekee kolme edestakaista lentoa Helsingistä ja kohteina ovat Rooma, Barcelona ja Phuket?

– Bisnesluokassa lentävä kerää näistä lennoista yhteensä 48 000 pistettä. Economy-luokassa lentävä saa 6 000 – 24 000 pistettä riippuen lipputyypistä.

Minkälaisen pistepotin tarvitsee lentopalkintoa varten?

– Economy-luokan edestakainen lento Suomen tai Pohjois-Euroopan sisällä maksaa 20 000 pistettä, Euroopan lento 40 000 ja Aasian tai Pohjois-Amerikan lento 125 000 pistettä. Matkustusluokan korotus maksaa Euroopassa 10  000 pistettä per suunta ja Aasian ja Pohjois-Amerikan lennoilla 50 000 pistettä.

Kauanko pisteet säilyvät ja saako niitä myös muille perheenjäsenille ostetuista lennoista?

– Kukin jäsen kerää pisteitä omista lennoistaan jäsentililleen. Pisteet ovat voimassa kolme vuotta.

Anna Humalamäki