Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkabloggari ihastui Suomeen

Kulkutautisuudelle ei voi mitään, joten Marinella “Nella” Himari on tehnyt elämästään sellaista, että reissuun tai metsään pääsee mahdollisimman usein.

Himarin Kaukokaipuu-blogi valittiin lokakuussa parhaaksi matkailublogiksi. Himari, 31, kokee olevansa blogimaailman dinosaurus, sillä hän on pitänyt blogiaan jo vuodesta 2004.

Himari aloitti samalla tavalla, kuten useimmat matkabloggarit. Hän lähti reppureissulle Aasiaan.

Varsinaisesti blogi syntyi vasta vuonna 2008 Italiassa.

– Olin siellä vaihdossa, ja opettajille piti dokumentoida reissu. Olin jo neljä vuotta kirjoittanut, joten blogi oli selkeä ratkaisu. Sitten se jäi päälle. Himarilla ei ole ollut selkeää näkemystä, millaiseksi hän haluaa bloginsa tehdä. Vasta viimeiset kaksi vuotta blogi on keskittynyt kotimaan matkailuun, joka on Himarille tärkeää.

– Sitä oikeasti haluan tehdä.

Kotimaan matkailuun panostaminen on kannattanut. Kotimaan jutut ovat blogin luetuimpia, ja niistä tulee myös paljon palautetta ja kommentteja.

– Meillä on mökki Suonenjoella. Olen tykännyt aina olla siellä ja kalastaa. Olin jo monta vuotta reissannut, ja tuli ähky. Isä sitten kerran kalassa ollessa kysyi, miksen kirjoita mökkeilystä. Aiemmin en ollut mieltänyt sitä blogiin sopivaksi.

Himarin mukaan monet blogistit kulkevat huomaamattaan samoja polkuja. Niin hänkin teki vuosia.

– Siinä ei ole mitään pahaa, mutta kannattaisi etsiä omaa juttua.

Kun Himari tajusi, että retkeilystä ja luonnosta kirjoittaminen kiinnostaa ihmisiä, hän kehitteli Suomiretki-kampanjan Instagramiin. Idea lähti siitä, että bloggaajakaverit jakaisivat enemmän kotimaanjuttuja häshtägillä suomiretki.

– Ajattelin, että jaan suomiretkikuvia kavereilleni. Se on vähän laajentunut, sillä seuraajia on jo yli 20 000 ja jaettuja kuvia yli 50 000.

Sen lisäksi Himari on juuri perustanut Suomiretki.fi-sivuston, jossa on käytännössä retkeilylinkkejä.

– Netissä kaikki on niin levällään. Kerään yhteen paikkaan linkkejä. Osallistun sillä tavalla Suomi 100 -juhlavuoteen. Ideat reissuihin Himari hakee Instagramista ja Pinterestistä. Hän katselee paljon kuvia, ja kun hän näkee jotain mielenkiintoista, alkaa selvitystyö, missä maisema tai paikka sijaitsee. Tärkeintä on paikan kuvauksellisuus.

Kerran Himari lähti Venäjän Georgiaan mutatulivuorikuvan perusteella. Ensin mutavuorille piti ajaa mutaista harjannetta ja pelätä henkensä edestä, milloin auto suistuu jyrkkään mutarinteeseen. Paikalle päästyä mutavuoret olivat myyrän kaivaman kasan kokoisia pulppuavia mutalähteitä.

– Ihan floppi ja fiasko. Sitten piti ajaa taas kolme tuntia jeepillä takaisin mutaista harjannetta. Sain siitä ihan hyvän tarinan, vaikka ajattelinkin löytäväni hyvän kohteen.

Himaria kiinnostavat ihmiset, tarinat ja luonto. Hän sanoo olevansa “se hullu, joka haluaa katsoa ihmisten valokuva-albumit”.

– Kohtaamiset ovat minulle tärkeitä.

Blogiaan Himari ei päivitä reissusta, vaan aina vasta kotona. Hänellä on mukana kynä ja paperia, johon syntyy matkojen aikana ajatuksia.

– Tarvitsen vähän etäisyyttä ja aikaa muistella. Jaan kyllä kuvia reissusta, mutta kirjoitustyön teen vasta kotona. En tee kauheasti kohde-esittelyjä, vaan jaan ajatuksiani ja tarinoita reissuista.

Blogia Himari pitää portfolionaan muihin töihin. Sen kautta hän on päässyt muun muassa kirjoittamaan Retkipaikka.fi-sivustolle ja kirjaprojektiin. Himari on ollut mukana myös Ylen Metsien kätkemä -televisiosarjassa ja kirjoittaa Suomen ladun Latu ja polku -lehteen. Metsistä ja retkeilyreiteistä on muodostunut Himarille tärkeitä paikkoja, joihin hän haluaa päästä mahdollisimman usein. Kalastusvälineet ovat melkein aina mukana.

Onko metsässä ihminen aidoimmillaan?

– Varmasti. Siellä ei tarvitse olla mitään, aina on tervetullut. Pirkka-Pekka Petelius on sanonut hienosti, että luontoon mennään kuin kylään. Siellä saa olla, mutta siitä pitää pitää huolta.

Himarin mukaan metsässä alkaa väkisin ajatella omia juttuja ja tekemisiään.

– Jokaisen pitäisi viettää ainakin yksi yö elämässään yksin metsässä. Se on avartavaa.

Himari kertoo olleensa hötkyilijä. Hän on tajunnut ettei kaikessa tarvitse olla mukana, vaan se riittää, mitä itse haluaa tehdä.

Blogisti matkustaa paljon yksin, sillä poikaystävä työskentelee kokkina eikä ole yhtä vapaa lähtemään matkoille kuin tyttöystävänsä.

Yksin reissatessa on löytynyt rohkeus ja uskallus sanoa oma mielipide. – On joutunut selviämään erilaisissa tilanteissa. HÄSA