Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan Hiihtoseura taipui neljänneksi

Hämeenlinnan Hiihtoseura ei onnistunut puolustamaan mestaruuttaan naisten parisprintissä Keuruun SM-hiihtojen päätöspäivänä, vaan taipui tällä kertaa mitalisijojen ulkopuolelle neljänneksi.

Joukkueen muodostivat Maija Hakala ja Anni Kainulainen. Seuran ykköshiihtäjä Laura Mononen jätti monen muun A-maajoukkuehiihtäjän tavoin sunnuntain kisan väliin, jotta rasitus tähdättäessä Lahden MM-hiihtoihin ei kasvaisi liian suureksi.

Alkuerissä 30 joukkueesta 12 selvisi finaaliin, jossa molemmat joukkueen jäsenet hiihtivät kolme kertaa 1,5 kilometrin lenkin.

Naisten maajoukkueesta mukana oli vain Aino-Kaisa Saarinen, joka yhdessä Leena Nurmen kanssa palautti Lempäälän Kisan kultakantaan yhden välivuoden jälkeen. Molemmat valittiin lauantaina Suomen MM-joukkueeseen.

– Tämä oli tosi tärkeä harjoitus minulle. Vauhdikasta kovaa hiihtämistä ja tuntui hyvälle. Kaikki perinteisen tyylin matkat, myös parisprintti, kiinnostavat Lahden MM-kisoissa, mutta ei mennä asioiden edelle, Saarinen toppuutteli. LeKi hallitsi viestiä alusta asti ja maalissa ero hopeajoukkue Oulun Hiihtoseuraan (Marjaana Pitkänen, Tiia Rantala) oli 41,57 sekuntia.

– Meistä molemmat on hyviä perinteisellä tyylillä. Itse olen räväkkä aloittaja ja kansallisella tasolla pärjään hyvin. Kiva, että sain mahdollisuuden päästä mukaan MM-joukkueeseen, Nurmi jutteli.

Pronssista käytiin loppukiri taistelu, jossa Siilinjärven Hiihtoseuran (+48,10) Johanna Ukkola kukisti Anni Kainulaisen reilulla sekunnilla.

Kainulainen nosti osuuksillaan sijoitusta. Hän oli ensimmäisellä lenkillään osuuden toiseksi nopein ja hiihti vielä ankkurina nopeimman osuusaikansa.

– Alkuverryttelyssä tuntui parin edellisen päivän rasitukset, mutta kisassa ei enää juurikaan. Hyvä perussuoritus tänään, mutta harmittaa, että mitali jäi niin lähelle. Parhaamme hiihdettiin Maijan kanssa ja tehtiin se mitä pystyttiin, Kainulainen korosti.

Maija Hakala hiihti parittomat osuudet. Avausosuudelta hän vaihtoi seitsemäntenä viisi ja puoli sekuntia kakkossijasta.

Myös toisen osuutensa jälkeen Hakala oli seitsemäntenä, mutta pystyi viimeiselle pätkällään kiristämään vauhtia suhteessa muihin ja vaihtoi viidentenä oltuaan osuutensa kolmanneksi nopein.

– Muut taisivat hyytyä enemmän ja jaksoin lähempänä samaa vauhtia. Mutta vaikea päivä, eilinen painoi ja hiihto oli koko ajan raskasta. Annilla oli huippupäivä, mutta joutui tokalla osuudellaan turhan tiukalle, kun putosin porukasta aika kauas. Neljäs kuitenkin hyvä sija eikä mitali jäänyt kauas, Hakala tuumasi. Hämeenlinnan Hiihtoseuran kakkosjoukkue Josefiina Latvanen ja Meri Hanska oli alkueränsä kahdestoista ja lopputuloksissa 24:s.

Suomen cupin naisten viestikilpailua Hämeenlinna johtaa edelleen kymmenen pisteen erolla Ouluun, kun cupissa on jäljellä kaksi viestikisaa.

– Tavoite on ehdottomasti voittaa viesticup. Minulla loppukauden isoimmat tavoitteet ovat seuraavissa SM-kisoissa parin kuukauden päästä eli tähän väliin muita kisoja ja harjoittelujakso, kertoi Kainulainen, jolla oli todella onnistunut SM-viikonloppu Keuruulla (sprintin viides ja kympillä kuudes). Miesten parisprintissä nähtiin tiukka kilpailu, jonka loppukirissä voitti IF Minken joukkueella Juuso Haarala ja Matias Strandvall.

– Seurattiin taktiikkaa ja alkuerässä ei hötkyilty. Iso kiitos myös seuralle, tätä kultaa on haettu. Viikonloppu oli minulle parempi kuin osasin odottaa. En hiihdä Otepään maailmancupissa ennen Lahden MM-kisoja, Strandvall kertoi. Hopeaa sai Vuokatti Ski Team (Martti Jylhä, Sami Jauhojärvi) ja pronssia Pyhäjärven Pohti (Lasse Paakkonen, Heikki Korpela). Mitalikolmikko mahtui 0,19 sekunnin sisään. Mukana oli yhteensä 43 joukkuetta. HäSa