Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äiti vangittiin lapsensa myymisestä pedofiileille – tapaus on karmivin lapsen hyväksikäyttö Saksan historiassa

Saksalainen nainen on tuomittu 12,5 vuodeksi vankeuteen poikansa myymisestä pedofiileille. Poikkeuksellisen julma lasten hyväksikäyttötapaus on pahin Saksan historiassa, kertoo saksalaislehti Deutche Welle.

Useista lapsen hyväksikäyttörikoksista tuomittiin 48-vuotiaan naisen lisäksi hänen 39-vuotias kumppaninsa, joka sai 12 vuoden tuomion Freiburgin oikeudessa tiistaina. Oikeuden mukaan mies voidaan pitää pidätettynä ennaltaehkäisevästi myös tuomion jälkeen.

Berrin T. ja Christian L. -niminen pariskunta myönsi kumpikin oikeudessa sekä käyttäneensä lasta itse hyväkseen että myyneensä tätä internetin “pimeässä verkossa” useille miehille kahden vuoden ajan.

Pariskunta oli myös pääepäiltynä pedofiiliringin pyörittämisestä Staufenin kaupungissa lähellä Freiburgia.

Tähän mennessä tapauksen johdosta on tuomittu kahdeksan ihmistä, mukaan lukien 44-vuotias saksalaismies, joka pyysi pojan äidiltä lupaa raiskata ja tappaa 9-vuotias lapsi. Miehen toive ei kuitenkaan toteutunut, vaan kaltoin kohdeltu poika on edelleen hengissä.

Toinen tekijöistä tuomittu jo kertaalleen

Tapaus on järkyttänyt suuresti ja herättänyt laajaa keskustelua Saksassa. Monet ovat syyttäneet tapauksesta myös viranomaisia, jotka eivät onnistuneet suojelemaan poikaa teoilta.

Tutkinnan aikana selvisi, että sekä paikallisessa lastensuojelussa että oikeusjärjestelmässä on ollut vikoja.

Saksalaislehti Süddeutsche ZeitungIn mukaan toinen tuomituista, Christian L., oli saanut aikaisemmin ehdollisen tuomion lapsipornon hallussapidosta vuonna 2005. Vuonna 2010 mies tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen 13-vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Molemmilla kerroilla tuomittu määrättiin terapiaan, johon hän oli myös itse halukas osallistumaan.

Vapauttamisensa jälkeen vuonna 2014 miehen katsottiin olevan edelleen riskiryhmässä. Oikeus salli kontaktin lapsiin ja nuoriin ainoastaan lapsen vanhemman tai oikeuden valvojan läsnä ollessa.

Tästä huolimatta kukaan ei puuttunut, kun mies muutti naisen ja tämän pojan luokse vain reilu vuosi vapautumisensa jälkeen.

Vasta keväällä 2017 paikallinen lastensuojelu otti pojan huostaan, kun selvisi, että lapsen kotona asuva Christian L. oli tuomittu lasten hyväksikäyttäjä, jolla oli voimassa oleva lähestymiskielto.

Pian huostaanoton jälkeen lapsen äiti kuitenkin kävi oikeudessa ja voitti poikansa takasin kotiin. Kiellosta huolimatta äidin kumppani jatkoi asumista naisen ja tämän pojan luona.

Järkyttävä rikosvyyhti alkoi selvitä vasta, kun paikallispoliisi sai nimettömän vihjeen 9-vuotiaan pojan hyväksikäytöstä syyskuussa 2017.

Rikostutkijat käynnistivät suuren tutkintaoperaation, ja pidättivät lopulta pariskunnan.

Tällä hetkellä hyväksikäytetty poika asuu sijaisperheessä ja voi asianajajansa mukaan olosuhteisiin nähden hyvin.