Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sdp:n Rinne tuoreimmasta puoluekannatusgallupista: "Sdp on ykkönen ja sillä siisti"

Tuoreimman mielipidemittauksen mukaan sdp:n suosion kasvu on pysähtynyt.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ei dramatisoi tuoreimman puoluekannatusgallupin tuloksia. Sen mukaan sdp:n kannatus oli aavistuksen laskussa, mutta se oli edelleen suosituin puolue.

– Sdp on ykkönen ja sillä siisti, Rinne kommentoi Vaasassa, jossa puolueen eduskuntaryhmä pitää kesäkokoustaan.

Rinteen mukaan sdp aikoo pitää ykkössijan eduskuntavaaleihin saakka aktiivisuudella ja aloitteellisuudella.

– Olemme yhteiskunnallisessa keskustelussa aloitteentekijöitä ja tarjoamme ihmisille tulevaisuusnäkymän vuoteen 2030. Toivoa, luottamusta ja turvallisuutta tulevaisuuteen.

Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämän kyselyn mukaan sdp:n kannatus oli nyt 21,7 prosenttia, kun se edellisellä kerralla oli 22,1 prosenttia. Kokoomuksen kannatus oli pysynyt 20,2 prosentissa. Keskustaa kannatti 15,5 prosenttia. Muutokset olivat liki olemattomia. Vaasalainen Linnea West uskoo, että sdp saa pidettyä ykkössijan pitämällä esillä puolueen arvoja, kuten eriarvoisuuden vähentämistä ja syrjäytymiseen puuttumista. Hän korosti, että ne vaikuttavat myös sisäiseen turvallisuuteen.

– Sdp:n on vedettävä omaa linjaa kuten tähänkin asti. Ihmiset ovat hyvin tyytymättömiä siihen, mitä hallitus tekee. Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd.) uskoo, ettei sote-uudistusta pystyä viemään läpi.

– Muutosesityksiä on niin paljon, että aika ei vain tule riittämään.

Urpilainen on päätynyt jatkamaan uraansa politiikassa.

– Onko se sitten ehdokkuus Euroopan parlamenttivaaleissa vai eduskuntavaaleissa, sitä puntaroin, Urpilainen sanoi.