Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olitko uimassa ensimmäisten joukossa? – Museo kerää muistoja Hämeenlinnan uimahallin avajaisista vuonna 1976

Kaupunginmuseo kerää muistoja Hämeenlinnan uimahallin avajaisista vuonna 1976.

Jonoja lippuluukulla, pari liukastumista liukkailla lattioilla, pohdintaa veden klooripitoisuudesta ja mahdoton määrä loisketta ja polskimista.

Näin raportoi tapahtumista Hämeen Sanomat, kun Hämeenlinnan upouusi uimahalli avattiin päivälleen 42 vuotta sitten 28. elokuuta 1976.

Nyt Hämeenlinnan kaupunginmuseo kerää muistoja uimahallin avajaispäivästä.

Olitko paikalla? Minkälainen päivä mielestäsi oli? Vietitkö päivän uimassa vai hyppyaltailla?

Yksi kimmoke muistitietojen keruuseen on ollut se, että uimahalli oli vastikään puolitoista vuotta remontissa ja avattiin uudistettuna viime tammikuussa.

Hämeenlinnaan oli toivottu ja odotettu uimahallia vuosikausia, joten avajaispäivänä 28. elokuuta oli odotettavissa ruuhkia.

Halli oli ensimmäisenä päivänä auki vain neljä tuntia. Siinä ajassa lippuja myytiin reilut 500.

Ensimmäisen viikon aikana kävijämäärät kasvoivat kasvamistaan. Joka päivä kävijöitä oli yli tuhat. Syyskuun alussa Hämeen Sanomissa kerrottiin, että osa tulijoista on pitänyt joka päivä käännyttää ovelta.

Liput maksoivat aikuisilta neljä markkaa ja lapsilta 1,50. Uintiaikaa oli tunti ja 15 minuuttia.

Muistot uimahallin avajaispäivästä talletetaan Hämeenlinnan kaupunginmuseon kokoelmaan. Museolle voi myös lahjoittaa kuvia avajaispäivästä. Linkki kyselykaavakkeeseen löytyy museon kotisivulta. Voit myös olla suoraan yhteydessä tutkija Saija Sillanpäähän . HÄSA

Linkki:

www.hmlmuseo.fi

saija.sillanpaa@hameenlinna.fi

puh. 040 5477286