Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokerit kärkisijoille toisella kotivoitollaan - Niemi, Jormakka ja Jensen onnistuivat maalinteossa Amuria vastaan

Jokerit kiilasi KHL-jääkiekkoliigassa länsilohkon kärkisijoille, kun se löi kaukalossaan Amur Habarovskin 3-1. Helsinkiläiset ovat voittaneet kaksi kotipeliään yhteismaalein 9-4, kolmas on vuorossa jo perjantaina ennen ensimmäistä vieraskiertuetta.

– Erittäin valoisa startti pisteitä miettien. Ja asenteemmekin on ollut kehuttava, olemme hyvin sitoutuneita, Jokerien kapteeni Peter Regin kertoi.

– Yksi peli vielä täällä ja sitten haastaviin vieraspeleihin, Regin jatkoi.

Keskiviikkoinen noudatti maanantaisen avausmittelön kaavaa siinä, että viimeistelyssä onnistui vierasjoukkue. Ja taas Jokerit karkasi vastukseltaan maalitehtailullaan juuri toisessa erässä.

– Ehkä se selittää asiaa, että ensimmäisessä ja kolmannessa erässä on pitkä matka hyökkäyksestä vaihtoaitioon ja toisessa erässä taas ei. Tavoitteena on saada levänneet pelaajat kentälle sähäkästi hyökkäyksiin penkiltä, Regin paljasti.

Valtti ja petrattavaa

Yksi asia Jokerien kahdessa kauden ensimmäisessä pelissä pistää positiivisesti silmään. Maalinteko on jakaantunut mainiosti, kun Mika Niemi, Pekka Jormakka ja Niklas Jensen saivat kiekon kukin kertaalleen Amurin pömpeliin. Nyt Jokereilla on yhteensä jo kahdeksan eri maalintekijää.

– Tuo kertoo joukkueestamme voimasta. Meillä ei ole yhtä tähtipelaajista koostuvaa ketjua tai kenttää, Regin naurahti.

– Meidän isoimpia voimavarojamme on, että peluutamme neljää ketjua tasaisesti, Regin taustoitti.

Kahdesta perättäisestä voitosta huolimatta Jokerit on vielä kaukana parhaastaan. Ensimmäisessä pelissä se sai viisi ylivoimapeliä ja nyt vain yhden, mutta ainutkaan erikoistilanne ei johtanut keskialoitukseen. Menestyäkseen kauden edetessä Jokerien on väistämättä saatava tulosta myös vastustajan jäähyjen aikana.

– Tänään oli jo lähellä, Regin viittasi Steve Moseksen tolppakutiin.

– Sekin on toisaalta vahvuutta, että pystymme viimeistelemään tasaviisikoin, Regin tiesi.