Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löfveniltä tiukka viesti: Sosiaalidemokraatit takaa, ettei rasistisella puolueella ole vaikutusvaltaa hallitukseen

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven kävi vaimonsa Ulla Löfvenin kanssa äänestämässä valtiopäivätalon äänestyspaikassa vaalipäivänä sunnuntaina. Samalla sosiaalidemokraattien puheenjohtaja kehotti kaikkia äänestämään ja varoitti ruotsidemokraattien olevan rasistinen ja ääriajattelun puolue.

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja, pääministeri Stefan Löfven hoiti kansalaisvelvollisuutensa valtiopäivätalolla sunnuntaiaamuna ja käynnisteli samalla Ruotsin aurinkoista sekä kuumenevaa vaalipäivää.

– Puolustamme demokratiaa. Sosiaalidemokraattinen hallitus takaa, etteivät ruotsidemokraatit pääse määräämään Ruotsin tulevaisuutta, Löfven totesi medialle.

– Emme anna ääriajattelua suosivan ja rasistisen puolueen vaikuttaa mitenkään hallitukseen.

Tämä sisälsi viestin myös siitä, että porvarihallitus saattaisi tehdä yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa. Ei veronalennuksille

Löfven painotti myös sitä, että sosiaalidemokraatit ei suostu veronalennuksiin. Hän ilmoittautui hyvinvointivaltion takaajaksi.

– Tämä on kansanäänestys hyvinvoinnista. Haluamme tukea kulttuuria, koulua ja lapsiperheitä sekä nostaa eläkkeitä.

Löfven ei kuitenkaan jäänyt kuuntelemaan toimittajien jatkokysymyksiä puheensa jälkeen, vaan suuntasi kiertueelle lähiöihin. SVT:n tuottaja siirtyi syrjään Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n tuottaja Eva Landahl siirtyi eilen illalla sivuun vaalituottajan tehtävistä. Tuottaja oli antanut ruotsidemokraateille tilaisuuden loukkaantumiseen ja irtopisteiden keräilyyn, kun hän antoi lausunnon ruotsidemokraattien puheenjohtajan Jimmie Åkessonin sopimattomista puheista vaalitentissä. Åkesson käytti tilaisuuden hyväkseen ja boikotoi SVT:tä viikonlopun ajan.

Raskauttavaa oli, että Landahl oli tykännyt Twitterissä ruotsidemokraatteja kritisoineista viesteistä.