Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hornetit kiitävät kohinalla – Sotilastoiminta on sulkenut kakkostien Forssan pohjoispuolella

Sotilastoiminta on sulkenut kakkostien kokonaan ja varannut laajoja alueita sen ympäriltä.

Ilmavoimien Baana 18 -harjoitus käynnistyi toden teolla Jokioisilla maanantai-aamuna. Harjoituksessa toteutetaan lentokoulutusohjelmien mukaisia koulu- ja harjoituslentoja varalaskupaikalle erilaisissa olosuhteissa. – Siellä kuuluu nyt kovaa meteliä, kertoo Ilmavoimien tiedotussihteeri Tiina Koivisto .

Koiviston mukaan harjoitus on alkanut oikein hyvin. Sateinen lentokeli ei ole vaikuttanut asiaan.

– Harjoituksessa harjoitellaan nimenomaan nyt maantietukikohtaan laskeutumista. Tukeutumisjoukot maassa harjoittelevat myös maantietukikohdassa toimimista.

Tänä vuonna harjoituksessa lennetään F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjillä valtatie 2:n Jokioisten maantietukikohdasta Forssan pohjoispuolella. Sotilastoiminta on sulkenut kakkostien kokonaan ja varannut laajoja alueita sen ympäriltä.

Harjoitus aiheuttaa lentomelua alueella maanantaista keskiviikkoon klo 8.30–23.00. Varalaskupaikka avataan taas ajoneuvoliikenteelle torstaina 20. syyskuuta viimeistään kello 12. Forssan ABC-asemalla toimii edelleen 19. syyskuuta asti Ilmavoimien tiedotuspiste, josta saa lisätietoa harjoituksesta ja Ilmavoimista. Harjoitusalueen välittömässä läheisyydessä asuvat ovat saaneet oman tiedotteen kotiin. HÄSA

Kuva vaihdettu 18.9.2018 kello 10.30. Jutun yhteydessä julkaistussa kuvassa oli aiemmin Hawk-suihkuharjoituskone eikä Hornet.