Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KRP:n etsinnän silminnäkijä: "Taivaalla pörrännyt lentokone ja helikopteri" – KRP epäilee törkeitä talousrikoksia

KRP on tutkinut ulkomaisessa omistuksessa olevaa yhtiötä noin puolen vuoden ajan. Sitä epäillään törkeistä veropetoksista, törkeästä rahanpesusta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja pimeän työvoiman käyttämisestä.

Keskusrikospoliisi (KRP) tekee laajaa kotietsintää Turun saaristossa sijaitsevan yrityksen toimitiloihin.

KRP:n mukaan etsittäviä kohteita on “kymmenkunta”. Osa sijaitsee saaristossa, toiset mantereen puolella. Nauvon pohjoispuolella, Naantaliin kuuluvan Härjänmaan saaren lähistöllä rantautuneena oleva huviveneilijä Erna Tuulos kertoo, että alueella alkoi kuulua helikopterin ja lentokoneen ääniä lauantaina ennen aamuyhdeksää.

– Lentokone ja helikopteri lensivät hetken suunnilleen meidän yläpuolellamme, sitten tuli hetkeksi hiljaista ja myöhemmin koneita taas näkyi, Tuulos sanoo Lännen Medialle.

KRP:n kotietsinnässä on mukana myös Lounais-Suomen merivartioston veneitä, jotka ovat mukana virka-apuna KRP:lle.

– Poliisiveneitä emme ole nähneet lähistöllä, Tuulos sanoo.

Tuulos kertoo, että koneet lensivät ensin lähempänä seurueen venettä ja myöhemmin ne suuntasivat kauemmas.

– Melua kuului myöhemmin, mutta alueella on navakka tuuli, joten voi olla, että koneita on lentänyt enemmänkin, emmekä ole niitä tuulen takia kuulleet.

Tuulos kommentoi havainnoistaan aiemmin myös Helsingin Sanomille.

KRP epäilee osakeyhtiötä ja sen toimintaan osallistuneita henkilöitä useista törkeistä talousrikoksista. Tutkinta on jatkunut noin puolen vuoden ajan.

Yritys on kirjoilla Suomessa, mutta sen omistajat ovat ulkomaalaisia.