Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heinäkuussa Kantolaan saapuvan Metallican basistilla on kipeä muisto Hämeenlinnasta

Rob Trujillo esiintyi ensimmäisen kerran Suomessa ja Hämeenlinnassa vuonna 1989.

Heinäkuussa Kantolan tapahtumapuistossa esiintyvän Metallican nykyisellä basistilla Rob Trujillolla on jo ennestään kokemusta hämeenlinnalaisesta vieraanvaraisuudesta.

Suicidal Tendencies -yhtyeessä soittanut Trujillo esiintyi 1989 Ahveniston moottoriradalla järjestetyssä Giants of Rockissa, kun lavalle lensi lasipullo, joka kolahti bassotaiteilijaa päähän. Trujillo on aiemmin muistellut kiehahtaneensa saamastaan vastaanotosta ja “halunneensa tapella kaikkien kanssa”.

– Yleisössä oli 20 000 ihmistä, joten se ei onnistunut, Trujillo muisteli MTV:n haastattelussa.

Pullon heittäjä sai “isän kädestä”

Keikasta löytyy videotallenne, josta päätellen lasipulloisku sai myös yhtyeen teknikot ja roudarit käymään kuumana.

Kansojen välistä kanssakäymistä käytiin lavalta yleisöön päin osoittelemalla epäiltyä syyllistä sormella ja tekemällä paljonpuhuvia kurkunkatkomiseleitä. Siitä ei ole tietoa, jäikö bassotaiteilijalle ensimmäisestä Suomen visiitistä muistoksi arpea, mutta julkisuudessa olleiden tietojen mukaan pullon heittäjä sai yhtyeen roudareilta “isän kädestä”.

Youtubesta löytyvästä suttuisesta videosta päätellen kolaus ei vaikuttanut ammattimiehen työhön, vaan bassotaiteilija kuritti soitintaan pää siteeseen käärittynä tavanomaisen aggressiivisesti.

Trujillon soittotaitoihin kolhulla ei ollut merkitystä pidemmälläkään aikajänteellä, sillä Trujillo on soittanut maailman suosituimpiin yhtyeisiin kuuluvassa Metallicassa jo vuodesta 2003. Tapahtumasta tulee ensi kesän Metallica-keikan aikoihin kuluneeksi tasan 30 vuotta. Sittemmin Trujillo on kertonut antaneensa Suomelle ja Hämeenlinnalle anteeksi. HäSa

Lue myös: Laura Friman on rakastanut Metallican rumpalia koko ikänsä – Saattaako Kantolan konsertti lemmenparin viimein yhteen? (Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset)

Videolla Suicidal Tendencies Giant of Rockissa 1989. Jos video ei näy, voit siirtyä katsomaan sen tästä linkistä.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Hämeen Sanomissa 25.9.2018