Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paavi Fransiscus saapuu tänään Viroon – Tallinnassa pidettävään messuun odotetaan "satapäin" vieraita myös Suomesta

Fransiscus on toinen paavi, joka vierailee Virossa. Edellisestä paavin vierailusta on 25 vuotta.

Roomalais-katolisen kirkon johtaja Paavi Fransiscus saapuu tänään yksipäiväiselle vierailulle Tallinnaan. Vierailu on paavin Baltian-kiertueen viimeinen etappi. Maanantaina Fransiscus vieraili Latviassa, ja aiemmin viikonloppuna hän oli Liettuassa. Edellisestä paavin vierailusta Virossa on 25 vuotta. Paavi Johannes Paavali II vieraili maassa vuonna 1993, muutama vuosi sen jälkeen, kun Neuvostoliitto oli kaatunut.

Paavi Fransiscus saapuu Tallinnaan tiistaina aamupäivällä. Tapaa aamupäivällä presidentin Aamupäivällä paavi Fransiscus tapaa muun muassa Viron presidentti Kersti Kaljulaidin . Kaljulaid emännöi vastaanottoseremoniaa Viron presidentin palatsissa. Puolilta päivin paavi osallistuu Tallinnan Kaarlen kirkossa pidettävään ekumeeniseen tapaamiseen nuorten kanssa. Tilaisuuteen saapuu myös nuoria Suomesta, kertoo Suomen katolisen tiedotuskeskuksen johtaja Marko Tervaportti . Nuorten lisäksi Suomesta on järjestetty myös yhteiskuljetuksia Viroon.

Tervaportti huomauttaa, että Viron-vierailuun on Suomessa suhtauduttu huomattavasti kiinnostuneemmin kuin siihen, kun paavi vieraili Ruotsin Lundissa vuonna 2016.

– Tallinna on meille niin paljon läheisempi kohde, että satapäin sinne ollaan menossa, sanoo Tervaportti.

– Ehkä meillä katolilaisilla on ollut Viron suuntaan paljon kiinteämmät siteet jo vuosikausia, hän jatkaa. Suomesta paikalle on saapumassa myös muiden kristillisten kirkkokuntien johtajia. Viron suurlähetystön mukaan Suomen katolisen kirkon piispa Teemu Sippo osallistuu myös vierailulle. Vierailu huipentuu messuun

Paavi Fransiscuksen viimeinen virallinen ohjelma Baltiassa on Tallinnan Vapaudenaukiolla pidettävä messu. Runsaan tunnin mittaiseen jumalanpalvelukseen odotetaan osallistuvan 12 000 ihmistä.

Hieman ennen kello 18 päättyvän messun jälkeen Fransiscuksen on määrä palata Vatikaaniin. 81-vuotias Fransiscus, omalta nimeltään Jorge Mario Bergoglio , valittiin paaviksi vuonna 2013. Argentiinalainen Fransiscus on ensimmäinen eteläamerikkalainen, joka valittiin tehtävään.