Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suisto-klubilla esiintyvä Yona on oman tiensä kulkija, joka uskoo yllätyksellisyyteen

Uusimman albuminsa 7 juuri julkaissut Yona on oman tiensä kulkija, joka ei usko genreajatteluun, vaan yllätyksellisyyteen.

Folk, jazz, iskelmä, rap, reggae, virret, pop, rnb. Seitsemän soololevyn aikana Johanna Pitkänen eli Yona on ehtinyt seikkailla monessa musiikkigenressä.

Siihen on syynsä.

– Lokerointi on ihmiskunnan suurimpia ruttoja. Teen musiikkia kappaleiden ehdoilla enkä näe syytä, miksi keskittyisin vain tiettyyn tyylilajiin.

Samassa genressä pysyminen on Yonan mukaan vähän sama kuin sanoisi olevansa vain koiraihminen tai tykkäävänsä vain tietystä ruuasta.

– Se vaan ei anna mulle yhtään mitään. Toki ymmärrän, että tietyllä alueella halutaan pysyä turvallisuudentunteen vuoksi.

Musiikin ei kuitenkaan pidä olla turvallista – eikä pelottavaa – vaan yllätyksellistä.

– Jokainen livekeikka on yllätyksellinen, sillä kyse on vuorovaikutuksesta yleisön kanssa. Siinä mielessä taika ei vain tapahdu – se tehdään yhdessä yleisön kanssa.

Suisto-klubilla Yona juhlii 6-henkisen yhtyeensä kera uusimman, pop-henkisimmän, albuminsa 7 julkaisua. Settilistassa on biisejä myös aiemmilta albumeilta. – Perussanoma biiseissäni pyörii rakkaudessa, ihmisyydessä ja haaveilussa. Haaveilen paljon, ja unelmana on tehdä levy sinfoniaorkesterin kanssa. HäSa

Yona Suisto-klubilla (Verkatehtaankuja 7, Hämeenlinna) perjantaina 28.9. kello 23.