Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Slovakiassa toimittajan murhasta epäiltyjä otettu kiinni

Tutkiva toimittaja Jan Kuciak ja hänen kihlattunsa Martina Kusnirova löydettiin helmikuussa kuoliaaksi ammuttuina kodistaan.

Slovakiassa poliisi on ottanut kiinni ihmisiä, joita epäillään tutkivan toimittajan Jan Kuciakin ja tämän kihlatun Martina Kusnirovan murhasta.

Kuciakin perheen asianajaja vahvisti asian torstaina. – Aikaisin tänä aamuna poliisi otti kiinni ihmisiä, joita epäillään Jan Kuciakin ja Martina Kusnirovan murhasta, asianajaja Daniel Lipsic kirjoitti Facebookissa.

Pariskunta löydettiin kuoliaaksi ammuttuna kodistaan pääkaupunki Bratislavan ulkopuolella helmikuussa. He olivat 27-vuotiaita.

Torstaina ei ollut heti selvää, kuinka monta ihmistä otettiin kiinni.

Paikalliset tiedotusvälineet raportoivat, että poliisi teki kotietsintöjä maan eteläosissa.

Kuciak oli tutkinut muun muassa petosjuttuja, joihin liittyvillä liikemiehillä oli yhteyksiä poliitikoihin. Hän oli myös tutkinut Italian mafian epäiltyjä yhteyksiä liiketoimintaan Slovakiassa.

Pariskunnan murha järkytti Slovakiaa ja toi kaduille suurimmat mielenosoitukset sitten kommunismin kaatumisen vuonna 1989. Viikkoja kestäneet mielenosoitukset johtivat lopulta pitkäaikaisen pääministerin Robert Ficon ja sisäministeri Robert Kalinakin eroon. Myös poliisipäällikkö Tibor Gaspar joutui lähtemään. Kolmesta puolueesta koottu hallitus säilyi kuitenkin vallassa. Uusi pääministeri Peter Pellegrini tulee valtapuolue Smerista, jota Fico yhä johtaa.

– Tämän murhan tutkinta ja syyllisten rankaiseminen on yksi hallitukseni prioriteeteista, Pellegrini kirjoitti sosiaalisessa mediassa.